joi, 29 octombrie 2009

Orez de Post






Timp de preparare:
30-35 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
300 gr de orez, 500 ml supa de legume (2 cuburi de concentrat de legume)
1 dovlecel
1 vanata
100-150 gr de ceapa
150 gr de ciuperci
2-3 catei de usturoi
2-3 rosii taiate
1 morcov, 1 ardei, 20 ml vin alb
ulei, sare, boia, margarina vegetala
1-2 cubulete de concentrat de legume

Pentru dessign: 4-5 rosii chery
Salata verde
Mod de preparare:
Se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul care a fost spalat si scurs. Separat, se pune la fiert supa cu concentrat de legume in 500 ml apa. Cand fierbe, se toarna peste orezul calit cu ceapa, se lasa sa fiarba cu capacul pus 10 minute pe foc pana se umfla orezul, se sareaza si pipereaza, dupa gust, dupa care se pune in cuptor alte 15-20 de minute, se poate adauga si 20 ml de vin alb si cimbru pentru un gust deosebit. Se va incerca daca este facut, trebuie sa aiba o consintenta frumosa si gust delicioas, daca nu este facut se mai lasa la cuptor.

Separat calim legumele se adauga ardeiul si vanata se lasa un pic dupa care se adauga dovlecelul(se spala bine dar se lasa cu coaja) si ciupercile aproape de sfarsit se adauga: usturoiul, cimbru si un pic de boia.

Se fierbe un morcov potrivit, cand este fiert se soteaza in 20-30 gr de margarina vegetala.

Se aranjeaza pe frunze de salata, de jur imprejurul orezului se pun legumele, morcovul se aseaza in varf, se pun si rosiile cherry intregi si se serveste, daca nu era de post se putea rade parmezan cam 150 gr.

Pofta Buna

2 comentarii:

  1. Mmm..ce bine arata! Felicitari!
    Cu drag,
    Anca

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua si va urez un an 2010 numai cu realizari,

    Ce pot sa spun sunt incantata de oferta dumneavoastra nu am mai intrat de mult pe blog, acum am citit comentariul si cu siguranta voi atasa blog-ul. Din pacate mai am mult de lucru la el dar sper sa-i fac niste sectiuni interesante si sa va bucur cu retete deosebite.

    Cu drag,
    Nicoleta

    RăspundețiȘtergere