Membru

duminică, 25 octombrie 2009

Trunchi de Copac

Super Nico  /  at  10:45 a.m.  /  No comments














Timp de preparare:
1 ora (complexitate ridicata)

Ingrediente:1 paine feliata
7 oua(3 pentru un strat plus 2 galbenusuri iar pentru alt strat 4 albusuri)
150 gr de sunca
½ salata verde
3 rosii, 1 ceapa
150 gr piure de fasole(fasole fiarta)
2 cutii branza Philadelphia
150 gr de smantana mai densa, de preferat sa nu fie varsata
10-15 masline negre, 3 sticlute de coloranti alimentari( cate 3-4 picaturi din fiecare culoare)

Pentru design: rucolla

Mod de preparare:
Se ia painea feliata si se taie coaja lasandu-se decat miezul care va fi primul strat al copacului nostru(baza), se pun oualele la fiert, daca nu avem piure de fasole cumparat din comert, punem fasolea la fiert iar cand aceasta este gata se va pune in blender si vom obtine un piure(sarat si condimentat), separat se va face o salata astfel: se taie salata verde foarte subtire, se taie rosiile in cubulete, la fel si sunca, precum si ceapa foarte fin, se amesteca se stropeste cu ½ de lingura de ulei, se sareaza.

Dupa ce oualele s-au fiert se curate de coaja(se pun 3 oua intregi plus inca 2 galbenusuri) si se toaca foarte fin(albus si galbenus) amestecandu-se cu smantana; smantana ar trebui sa nu fie foarte lichida de preferat un pic mai densa. Dupa ce s-a amestecat bine se adauga 3-4 picaturi de colorant alimentar si se va obtine o pasta de culoare galbena.

Separat se va amesteca o cutie de branza Philadeplia, cu 4 albusuri fierte de ou si tocate bine se vor pune 3-4 picaturi de colorant alimentar de culoare albastra, iar in cealalta cutie se va pune 3-4 picaturi de culoare verde, colorantii alimentari nu sunt toxici.Pe o farfurie dreptunghiulara incepem si aranjam primul rand al copacului nostru,deci baza va fi un strat de paine feliata fara coaja dupa care urmeaza piure de fasole, dupa care vom aranja randul al doilea de paine care se va unge cu pasta galbena rezultata din oua si smantana, se adauga al treilea rand de paine peste care vom pune salata descrisa mai sus, se va adauga inca un rand de paine iar peste se va pune amestecul rezultat din branza Philadelpia de culoare albastra cu albusurile de ou, se complezeaza cu ultumul rand de paine si se va termina copacul nostru care va fi invelit intr-un start de branza Philadelpia in care s-a picurat culoare verde. Cand copacul este gata se va orna cu masline si rucolla.

Aceasta este una din retetele traditionale din Costa Rica, pe care prietena mea Siang Prat Gomez m-a invatat sa o pregatesc si voi mai reveni si cu alte mancaruri traditionale din aceasta tara,

Pofta Buna

Share
Posted in: Posted on: duminică, 25 octombrie 2009

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.