Membru

duminică, 2 ianuarie 2011

Cotlet de porc "Simfonia Culorilor"

Super Nico  /  at  5:45 p.m.  /  No comments
























3.7 kg carne de porc
3 linguri de mustar cu boabe
1 lingura de miere
1 lingurita de scortisoara
2 linguri de merisoare(fructe congelate)
1 lingura cu varf de dulceata de merisoare
1 cutie mica de smantana lichida
sare, piper, ulei
1-2 mere
5-6 catei de usturoi
1 lingura de otet balsamic
50-70 g de muguri de pin
100 ml vin alb demisec

Marinada:
250 ml de vin alb demisec
1 ceapa mai mare
1 capatana de usturoi
cimbru, 1 morcov, ½ de telina, 1 pastarnac
ulei de masline
sare, piper

Garnitura
300 g de cartofi
150 g de mazare
150 g de baby morcovi
3-4 fire de ceapa verde
½ ardei portocaliu
½ ardei galben
sare, piper, ulei, boia
1 crenguta de rozmarin

Alta Garnitura Ciuperci umplute:
4-6 ciuperci
6-7 felii de bacon
25 g unt
100 g de praz
100 g de cascaval
1 ceapa
1 ou
sare, piper,

Carnea se va decupa ca in imaginile alaturate, dupa care se va scoate si grasimea daca este prea multa dupa care se va face marinada cum este specificat(legumele se rad pe razatoare, ceapa se lasa mai mare si usturoiul doar se zdrobeste)) si se va pune intr-o punga etans pentru a pastra carnea in respectivul lichid peste noapte.

A doua zi, trecem la pregatirea ei, deci se scoate carnea din lichid si acesta se va arunca, se spala carnea si se va tampona putin. Se va face un amestec din mustar, miere, smortisoara si o lingura de ulei, sare, piper se amesteca bine si se va unge carnea, se taie usturoiul si se va pune in tava si pe bucata de carne. Merele se taie rondele. Se pune totul intr-o tava care in prealabil a fost pus ulei de masline si 100 ml de vin, si o ceasca de apa si se da la cuptor, daca nu este suficient lichid se mai adauga apa. Aproximativ din 15 in 15 minute se unge bucata de carne cu sosul din tava. Dupa aproximativ 45 de minute timp cat a stat bucata de carne cla cuptor o scoatem si adaugam a doua parte de dressing format din merisoare si smantana lichida, carnea va fi unsa un acest dressing si se va da iarasi la cuptor(vezi in imaginile alaturate.
Dupa alte 20 de minute se verifica din nou si se vor adauga si muguri de pin, pisati. Carnea se va incerca de fiecare data sa vedem daca este facuta. Se va face o crusta din mugurii de pin care in combinatie cu celelalte ingrediente ii vor da fripturii un gust deosebit de fraged si o imbinare deosebita de arome.
Garniturile: Cartofii se vor fierbe in apa cu sare si un pic de otet ca sa nu se sfarme, cand sunt aproape gata se vor lua de pe foc se curata si se taie in 4 sau in 6 si se vor da la cuptor, intr-o tava se va pune cartofii, mazarea , ceapa, ardeii si baby morcovi si se va pune si rozmarin, sare, piper, boia, ulei si se vor da la cuptor maxim 30 de minute.

Daca se doreste alta garnitura de exemplu ciuperci umplute: se iau 4-6 ciuperci se curata de membrana exterioara, se toaca coditele, se iau bucatile de bacon se taie cubulete se toaca ceapa marunt, si prazul si se vor pune la sotat in unt, cand umplutura este gata se amesteca bine se sparge un ou si se amesteca bine toate ingredientele se sareaza, pipereaza si se vor umple palariile ciupercilor dupa care se vor da pe gratar aproximativ 20 de minute, daca observam ca sunt aproape facute adaugam si cascavalul la final si le mai lasam 5-7 minute.

Pofta buna sper sa va placa, este cam multa munca si cam migaloasa dar merita, are un gust pe care cu siguranta nu il veti uita.






Pofta Buna

Share
Posted in: Posted on: duminică, 2 ianuarie 2011

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.