duminică, 8 mai 2011

Friptura de miel

3 kg carne de miel
1 sira coasta de miel
2-3 legaturi de ceapa
1-2 bucati ardei gras
1 fir de praz fato
1 frunza de dafin
1 legatura de usturoi verde
cimbru,
sare, piper
100 ml vin alb sec
Pt a disparea mirosul specific carnii de miel, vom pune carnea 3-4 ore intr-un litru de apa.
Dupa aceasta operatiune vom pregatii pentru carnea noastra o marinada pentru fragezirea carnii , dupa cum urmeaza:
5 catei de usturoi
200 ml vin alb sec
70 ml de ulei
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 morcov
½ de telina
1 lingura de miere
sare, piper,
cimbru

Se va prepara marinada din ingredientele mentionate.

Se va tine carnea in aceasta marinada peste noapte, dupa aceea ne apucam de pregatirea carnii pentru friptura de miel la cuptor.

Luam o tava de aragaz unsa cu ulei in care adaugam bucatile de carne si coastele de miel, adaugam ceapa si usturoiul verde, taiem ardeii fasii si adaugam si prazul, saram si piperam .

Adaugam vinul si putina apa si dam la cuptor 45-50 de minute.

Dupa primele 15-20 de minute deschidem cuptorul si punem cu lingura din tava lichidul rezultat din coacerea carnei si legumelor. Repetam aceasta operatiune de mai multe ori.

Inainte de a scoate carnea de la cuptor verificam bine.

Pofta Buna!

Muschi de porc la tava










2 bucati muschi de porc - aproximatix 650-700 g
150-170 g de slaninuta afumata
4 catei de usturoi
1 cub delicat
1 morcov
2 rosii
2-3 fire ceapa verde
2-3 fire usturoi verde
arpagic
vin alb
cimbru
sare, piper
ulei
o frunza de dafin
100 ml vin alb sec
Se ia fiecare bucata de muschi in parte, se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de sunculita si catei de usturoi taiati in jumatati sau sferturi.

Se unge bine cu ulei.

Se vor adauga alte feliute de sunculita(bacon taiat longitudinal) ,se presara cimbru, sare piper si un cubulet de delikat.

Se curata si se taie un morcov longitudinal, se adauga pe bucatile de muschi rondele de rosii precum si ceapa si usturoiul verde, se adauga si cateva bucati de arpagic, se sareaza, pipereaza.

Se adauga frunza de dafin.

Se adauga vinul si putina apa si se da la cuptor 35-40 de minute.


Pofta Buna.

“Para Coquet”



4-6 pere
1 ½ L vin rosu
2-3 stelute de anason
100 g frisca(pachet)
intaritor de frisca
zahar
ciocolata menaj alba si neagra
rom
praf de ciocolata
100 ml lapte
menta
4-6 wafers
Se decojesc perele.

Se pune vinul la fiert, se adauga 3 linguri de zahar, stelutele de anason si se lasa sa fiarba, dupa care se introduc perele si se lasa sa fiarba, pana sunt patrunse.

Intr-o tigaie caramelizam 4-5 linguri de zahar, cand acesta incepe sa se lege putin cautam sa facem diferite aranjamente din zahar ars, cu care vom decora desertul nostru.

Vom trece sa pregatim frisca: laptele la temperatura camerei se adauga peste praful de frisca, adaugam inca 2 linguri de zahar pudra si incepem amestecarea ingredientelor.

Dupa cateva minute cand deja frisca incepe sa se lege adaugam si 1 pliculet de intaritor de frisca.

Luam wafele, le ungem cu crema de ciocolata, adaugam para fiarta in vin, ormam cu frisca, presaram menta tocata, radem ciocolata alba si neagra deasupra perei si adaugam aranjamentul din zahar ars.
Ceva usor de realizat si racoritor. Vom simti o multitudine de arome de la pere, menta, ciocolata si frisca.

Pofta Buna.

Somon in crusta de masline




1-2 bucati de file de somon
50-70 g de pasta de masline
20 g miez de dovleac
6-8 file de anchoa
100 g de morcovi
100 g de cartofi
100 g de spanac
50 g de ardei rosu
1 crevete (12)
zahar
unt
ulei,
sare,
piper,
nucsoara
1 catel de usturoi
wasabi
acetto balsamico
susan negru
zeama de lamaie

Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza.

Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor lasa in asteptare.

Separat, se vor pune la foc legumele(cartofii, morcovii, spanacul; se pot adauga mai multe legume dar vom folosi cat ne este noua necesar) legumele se vor fierbe in diferite recipiente.

Intr-o tigaie fara ulei, care a fost in prealabil pusa pe foc, vom adauga miezul de dovleac si se lasa un pic sa se prajeasca, la fel vom proceda si cu susanul negru, fiecare se prajeste separat.

Luam fileul de somon si vom adauga pasta de masline, deasupra punem miezul de dovleac si peste acestea adaugam fileurile de anchoa. Fileurile de somon nu le-am sarat deoarece atat pasta de masline cat si fileurile de anchoa sunt sarate. Dupa care se va da la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute.

Separat, dupa ce s-au fiert legumele, trecem la pregatirea piure-urilor, dupa cum urmeaza: cartofii se paseaza bine, se sareaza, se incorporeaza unt si un praf de nucsoara. Pentru a fi mai fin se poate trece printr-o sita sau se poate blenda.

La piureul de morcov, dupa ce morcovii au fost pasati, se adauga unt, putina sare si o lingurita de zahar si adaugam susan negru care a fost prajit in prealabil.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se lasa la fiert. Cand este gata se va lua de pe foc, se va scurge de apa si se va toca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se va sota in unt, dupa care se ia de pe foc

Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata si se va blenda in robot trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida.

Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma. Dupa ce vom scoate pestele de la cuptor, decoram cu piure de morcov si adaugam un sticks de cartof.

Trecem la aranjarea piureurilor, vom lua o forma de metal rotunda dupa care vom alterna un starat de piure de cartofi, un strat de piure de morcovi, un start de spanac si un strat de piure de ardei rosu. Deasupra se adauga crevetele care a fost si el tras in unt la tigaie.

Se va decora cu picaturi de wasabi, cu picaturi de ardei rosu cu acetto balsamico si susan negru.

Pofta Buna

sâmbătă, 7 mai 2011

Rulouri dietetice cu legume fierte si orez




2 ½ ardei grasi rosii
1 ardei gras galben
1 morcov
½ telina
½ dovlecel
2-3 rondele de vinete
100 g de orez,
ulei,
sare
un piept de pui 150 g
Pentru dessign:
Pasta de masline,
Sticks din spanac
Se iau cei doi ardei grasi rosii si se vor coace, celelalte legume se curata si se pun la fiert(morcov, telina), ardei si ultimul se adauga dovlecelul, putem adauga un strop de ulei nu prea mult. Dupa ce ardeii rosii sunt copti, se curata si se vor rupe in fasii, dupa care ii vom blenda la robot, legumele fierte se vor scoate, iar in supa respectiva se va fierbe orezul cu un varf de cutit de sare si putin ulei.

Vom taia dintr-o vanata 2-3 rondele foarte subtiri pe care le vom sota in foarte putin unt, cat sa se-nmoaie, dupa care se scot si se vor aseza pe servetele absorbante pentru a avea cat mai putin surplus de ulei.

Trecem la pregatirea ruloului din pui dupa cum urmeaza:taiem in fasii subtiri:morcovul, ardeiul rosu si galben, dovlecelul si asezam cateva fasii in interiorul pieptului de pui, vom forma un rulou care se va infasura in folie de plastic dupa care se va pune intr-o folie de aluminiu si se va fierbe intr-o craticioara in care a fost pus in prealabil apa cu sare, acesta se adauga cand apa fierbe. Se va lasa 15-17 minute pentru a fi fiert bine. Se scoate din folii ruloul si se lasa sa se raceasca de abia dupa aceasta se poate taia.

Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza: facem un desen pe farfurie din pasta de masline, din putin ardei galben fiert ramas il blendam si obtinem un dressing pe care il vom picura in farfurie, aranjam in cercul de metal, primul stratul de orez care va constrasta cu desenul din pasta de masline realizat pe farfuria alba, al doilea strat asezam vinetele iar deaspra piureul din ardei rosu copt, adaugam 3-4 feliute de dovlecel fiert, taiem ruloul in 3 bucati si il aranjam de jur imprejur, presaram cateva seminte de mac si asezam cele doua sticks-uri de spanac.

Pofta Buna

Muschi de porc umplut








Muschi de porc 250 g
Sunca 4 felii
Branza topita 2 felii
Bacon 6 felii
Ceapa verde 2 fire
Paste
2 portocale
2 kiwi
2 ardei kapia rosu
Sare,
Piper
Ulei de masline
Amidon
Acetto balsamico

Se taie muschiul pe jumatate dar nu pana la capat, se va adauga felia de sunca, branza topita si ceapa verde taiata in interior, se inchide muschiul dupa care se adauga a doua felie de branza topita pe deasupra, dupa care muschiul de porc se va inveli cu feliile de bacon, se sareaza si pipereaza si se vor trage la tigaie in ulei de masline, pentru inceput 5-10 minute pe flacara dupa care se va da la cuptor pentru 20 de minute deoarece va trebui sa fie bine patruns. Separat vom fierbe pastele foarte putin acestea vor trebui sa isi pastreze forma, deoarece va constitui un décor comestibil pentru produsul nostru, se vor fierbe doar cateva minute dupa care se scot, se scurg de apa si se vor trage cateva secunde la tigaie in ulei de masline. Acest preparat il vom servi cu trei tipuri de sosuri dupa cum urmeaza: sos de kiwi, sos de portocale si sos de ardei rosu.

Sosul de kiwi(2 fructe): curatam de coaja fructele, le taiem in bucati mai mici si daca are mijloc alb il curatam, dupa care il vom blenda si il vom strecura printr-o sita fina.

Sosul de portocale(2 fructe): Se curate de coaja si de partea alba portocala, dupa care o taiem felii si o dam la blender, dupa care o strecuram. Vom observa ca este foarte zemoasa nu la fel ca kiwi de aceea va trebui sa ingrosam sosul, il vom pune pe foc si vom adauga ½ de lingurita de amidon alimentar, mare atentie stati langa el, deoarece se arde foarte repede si riscati sa stricati tot produsul.

Sosul de ardei rosu Kapia(2 bucati): Se spala, se curate si se pun la prajit(copt), dupa care se vor curata de coaja si il vom rupe in bucati mai mici si deasemeni ii vom blenda cu acetto balsamico, pana va rezulta o pasta bine legata.

Cu fiecare din acest sos vom inobila preparatul nostru.

Pofta Buna.

Rapsodie de Primavara





100 g de piept de pui
50 g de pasta de masline
100 g de orez
100 g de spanac
4 rosii cherry
100 g ardei
100 g morcov
50 g de telina
50 g parmezan
unt
1 catel de usturoi
ulei de masline
sare,
piper
Pt dessign:
Sticksuri din spanac
Acetto balsamico
Spaghetti
Se ia pieptul de pui din care se vor taia doua bucati rotunde ca in imaginile alaturate, se sareaza si pipereaza si se soteaza in putin unt in tigaie pana prinde culoare pe ambele parti, aproximativ 6-7 minute in total(pe ambele fete), dupa care se scot si se aseaza pe servetele absorbante. Dupa ce surplusul de ulei a fost indepartat rondelele de pui se vor unde cu pasta de masline si se vor da la cuptor 15 minute.

Punem legumele la fiert: telina, morcov si ardeiul( mai inspre sfarsit). Dupa ce legumele sunt fierte se scot si se taie cubulete mici iar in supa rezultata se pune la fiert orezul care in prealabil a fost, curatat si spalat(proportie 1 la 3). Se lasa la fiert iar legumele taiate fin se trag la tigaie si se vor adauga peste orez si se va la da cuptor 15-20 minute(pana este facut, trebuie sa fie al-dente), iar aproape de sfarsit adaugam si parmezanul.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se pune la fiert. Cand este gata, se ia de pe foc, se scurge de apa si se toaca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline, cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se soteaza in unt, dupa care se ia de pe foc si se lasa in asteptare, daca dorim sa fie si mai fin putem sa il mai blendam putin.

Luam rosii cherry si le crestam dupa care le tragem cateva secunde la tigaie in ulei de masline. Separat luam 4 spagetti pe care le prajim si care ne vor ajuta in montarea preparatului nostru.

Trecem la montarea preparatului ca in imaginea alaturata, luam un cerc de metal in care vom pune primul strat din piure-ul de spanac, venim cu stratul doi de orez, dupa care venim cu o rondea de piept de pui, venim cu sustinerea betelor de spaghetti rupte mai marunt Care vor sta in spatele celor doua rosii cherry si vor sustine a doua rondea de carne peste care vine atasata o rosie cherry.

Vom decora cu picaturi de acetto balsamico si deasemeni vom aseza in varful rosiei cherry un sticks din spanac iar pe marginea farfuriei vom desena cu dressing de spanac.

Pofta buna

File de salau cu crusta de piure picant






2 bucati de file de salau
220 g de sfecla rosie
20 g de hrean
200 g de cartofi
200 g de mazare
1 dovlecel
1 morcov
1 portocala
5 g curry
unt
100 g de zahar pentru caramelizare
zeama de la jumatate de lamaie
5 g nucsoara( pentru piureul de cartofi)

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le vom carameliza, in zaharul din tigaie, dupa ce se caramelizeaza se scop si se lasa in asteptare. Se ia o tava se unge cu ulei de masline se pune hartie de copt si se introduc cele trei rulouri care si ele la randul lor se vor unge cu ulei de masline, se lasa 15 minute la 180 de grade.

Dupa care scoatem rondelele de peste in care vom adauga piureul de mazare si piureul de sfecla, atat mazarea cat si sfecla se fierb separat, se scurge apa de la mazare se sareaza si se soteaza in unt, se trece prin sita se condimenteaza corespunzator, adaugam si un pic de curry si vom blenda. Sfecla dupa ce a fost fiarta(sau se gaseste prefiarta la Megaimage), se adauga un pic de hrean se sareaza si se va trage si ea un pic la tigaie in unt, se va amesteca bine, iar pentru a fi mai fina se va blenda, pentru a se obtine o pasta mai consistenta. Piureul de cartofi il face fiecare dupa metoda lui, dupa care vom trece la pragatirea preparatului.

Ultima bucata de fileu salau, se va trage la tigaie in unt 5-7 minute, pentru a nu fi cruda dupa care trecem la montarea preparatului, dupa cum urmeaza, in cele trei rulouri le umplem pe fiecare cu cate un alt piureu rezultat: sfecla, cartofi, mazare.

Luam ultima bucata de peste si asezam in straturi succesive:mazarea, sfecla si cartoful la final, luam fileul si in asezam deasupra rulourilor pe care le vom da la cuptor alte 15 minute, incercam inainte de a se lua de la cuptor.

Pentru aranjamentul de pe farfurie(covorasul) punem apa cu sare la fiert si introducem un morcov iar in alta cratioacioara un dovlecel, dar acesta se va introduce mult mai tarziu deoarece are alt timp de fierbere si o textura mult mai fina ca morcovul.

Dupa ce sunt fierte legumele se scot din apa se lasa sa se raceasca si se va taia foarte subtire si se va trece la realizarea aranjamentului, ca in imagine. Se va aranja covorasul peste care adaugam pestele nostru, vom decora cu un stiks iar pentru a fi un preparat mai vesel vom desena in farfurie cu dressing de sfecla si portocala.

Portia este foarte mare de aceea m-am gandit si am facut portiile mai mici, decorand in mai multe feluri, am mai adaugat pentru dessign: o rosie cherry, o felie de dovlecel fiert, paste de orez coapte la cuptor si un alt dressing demi-glace.

Pofta Buna.