Membru

sâmbătă, 10 martie 2012

Salata din piept de pui cu sos hollandaise

Super Nico  /  at  9:35 p.m.  /  1 comment

¼ salata verde
¼ salata frizee
1 ceapa rosie
4-5 bucati de anchoise
1 piept de pui
otet, piper, sare
50-70 g unt(topit)
2 galbenusuri
1 ou
½ de lamaie

Punem pe gratar pieptul de pui, care in prealabil a fost uns cu ulei, sarat si piperat cu moderatie. Spalam salata si o rupem, stoarcem lamaia peste asezam, fileurile de peste anchoise. Dupa ce pieptul de pui s-a facut pe gratar bine pe ambele parti, il lasam cateva minute in relax dupa care il feliem si il aranjam ca in imaginile alaturate. Fierbem oul moale si ne pregatim de sosul holansaise. Punem la fiert, otetul, sare si boabele de piper lasam sa se reduca, luam de de foc lasam sa se raceasca un pic si adaugam cele doua galbenusuri si doua linguri de apa, amestecam bine cu telul dupa care punem iarasi pe foc, intre timp am topit untul si l-am lasat in asteptare.


Punem apa intr-o cratita(pentru bain-marie) si o lasam sa fiarba apa, punem deasupra un castron in care avem reductia noastra impreuna cu galbenusurile si amestecam bine, dupa care incepem adaugarea untului topit, daca simtim ca este prea fierbinte dam jos de pe foc sa se mai tempereze si adaugam ulterior iarasi pe foc,amestecam energic si suntem atenti la temperatura, gustam si adaugam zeama de lamaie dupa gust, adaugam sare si piper alb.

Cand a rezultat o emulsie stabila se ia de pe foc. Se adauga oul si sosul de jur imprejurul pieptului de pui, care acesta a fost asezat pe amestecul de salate si se va servi ca in imaginile alaturate, acompaniat de o felie de paine neagra toast.


Pofta Buna.

Share
Posted in: Posted on: sâmbătă, 10 martie 2012

Un comentariu:

  1. Ma abtin sa nu-ti zic ceva. Stii tu despre ce e vorba!
    Minunata reteta!

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.