sâmbătă, 7 iulie 2012

Placinta de mere(libaneza)

1 kg de mere romanesti nu foarte zemoase 450 g de faina 200 g de unt 10-15 g de scortisoara 150 g de zahar 30 g zahar vanilat 1-2 galbenusuri de ou sare Facem un aluat din: 400 g de faina 200 g de unt sare si un pic de apa Framantam si dam la frigider 15-30 de minute.
Merele le spalam si le taiem in 6-8 bucati/mar, le curatam de cotoare si codite si le vom pune intr-un bol, peste ele adaugam scortisoara, zaharul(130 g), zaharul vanilat si faina(40 g) si se dau si ele la frigider aproximativ 15 minute.
Dupa expirarea celor 30 de minute cat a stat aluatul nostru la frigider, il vom lua si imparti in doua parti deoarece va trebui sa intindem doua foi. Tava se va unge cu unt si se va tapeta cu faina, dupa care intindem prima foaie si se va intepa cu furculita, pentru a nu se umfla, adaugam merele si venim cu a doua foaie de aluat, lateralele de aluat se vor daga in interior.
Se inteapa si a doua foaie se pe deasupra vom unge tarta noastra cu galbenusurile de ou si zaharul. Se da la cuptor la temperatura de 180°C aproximativ 30 de minute. Se verifica daca este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca, se va muta pe o farfurie adecvata si se va portiona. Minunata aceasta reteta, dar sincer dupa aceasta as manca o clatita umpluta cu crema de vanilie, yumiiii. Iar apropo de aceasta, mare atentie mare concurs, clatidiada pentru bloggeri
Mai multe detalii gasiti aici:http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html, totodata ii multumesc lui Grasutu ca ma invitat la acest minunat concurs. Totodata trebuie acordata o atentie deosebita nutritiei si mancarurilor sanatoase si de aceea impreuna cu Gateste Sanatos vrem sa aducem in actualitate starea de sanatatea si implicit sa gatim sanatos si cu produse sanatoase fara E-uri si diferiti conservati. Ce pofta imi este de o clatita........... Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu