Membru

luni, 3 septembrie 2012

Iepure la cuptor in vin rosu si sos tomat

Super Nico  /  at  10:17 a.m.  /  No comments

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.


Pentru marinada: 1,150 kg carne de iepure 0,5 litru vin rosu 10 boabe de piper 5 Cuisoare 5 boabe de ienibahar sparte 1 Ceapa(pestisori) 1 telina (cubulete) 1 Morcov(romburi) 10 boabe de mustar 10 boabe de coriandru 2 frunze de dafin Cimbru Rozmarin Sare si ulei

Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de carne si lasam la marinat peste noapte. Eu nu am folosit marinada dar daca doriti se poate folosi, eu am aruncat-o si am pus cin suplimentar.
Pentru preparea fripturii avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 morcovi(rondele) 1 ceapa rosie(pestisori) 1 ceapa normala(pestisori) ½ fir de praz ½ ardei gras rosu ½ ardei gras verde 3-4 catei de usturoi ulei
Acestea le adaugam peste carnea si adaugam o rosie galbena felii, mai punem suplimentar 3-4 cuisoare si boabe de coriandru, adaugam restul de vin(0,5 L) saram, piperam, adaugam felii de limeta si inca putin cimbru. Sigilam bine tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru o ora o ora si jumatate cu folia pusa. Din cand in cand mai verificam sa nu
se evapore tot vinul, daca se intampla aceasta putem completa cu apa(calda si racita).
Dupa o ora incercam sa vedem cum este carnea, daca se patrunde bine cu furculita inseamna ca putem adauga sosul tomat si mai lasam 30 de minute fara folie
Acest fel de mancare eu l-am asezonat cu un orez cu tenta orientala dar si cu un mic ingredient de la risotto si a iesit o combinatie minunata:
150 g de orez basmati 50 g de mazare 50 g de fasole verde 50 g de bob 30 g de stafide 30 g de fistic 30 g de alune de padure 1 ceapa sos de rodii ulei de alune 1 lingurita de turmenic ½ ardei gras rosu unt putin vin alb Taiem ceapa fin si ardeiul gras si punem la sotat in unt, orezul se va spala, dupa care se vor adauga peste si se lasa pana ce bobul de orez a luat din unt, dupa care adaugam supa de legume aproxomativ 350-400 ml saram si lasam sa fiarba. Separat fierbem in alta cratita:fasolea verde, mazarea,bobul si lasam sa se patrunda.
Tragem la tigaie fara grasime, alunele de padure si fisticul. Cand legumele sunt deja fierte dar un pic al-dente se vor adauga in orez, adaugam stafidele si turmenicul. Adaugam vinul si lasam pana se va evapora alcolul, dupa aceea stropim cu ulei de alune si adaugam sos de rodii, aproape de final adaugam alunele de padure si fisticul. Sosul rezultat a fost facut din legumele din tava pe care le-am blendat.
Pofta Buna

Share
Posted in: , Posted on: luni, 3 septembrie 2012

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.