sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac

Ingrediente: 1 bucata ceafa de porc 1 morcov ½ de telina ½ de ardei rosu 5-6 pastai de fasole verde Sare, piper, cimbru Ulei, unt Sos de soia Dovleac Curry 10 ml de smantana lichida Otet balsamic Luam bucata de carne, o aplatizam, ungem cu ulei, piperam si adaugam si cimbru si o punem pe gratarul bine incins. O lasam sa se faca pe prima parte dupa care o intoarcem sip e cealalta parte, incercam si daca este gata déjà se poate lua de pe gratar si se va lasa sa se raceasca, deoarece
Spalam si curatam morcovul si telina, dupa care taiem julien si le vom pune in apa cu zeama de lamaie sa nu se oxideze, separate morcovul de telina. Dupa ce am terminat aceasta operatiune, punem legume separate la fiert doar cateva minute trebuiesc sa fie al-dente, la fel procedam si cu fasolea verde care a fost prefiarta. Inclusiv dovleacul se va pune la fiert, separate de celelalte.
Legumele se pun separate la fiert pentru a nu se combina culorile si datorita timpului diferit de fierbere. Scoatem legumele si le punem pe servetele de hartie pentru a inlatura surplusul de apa. Intr-o tigaie punem unt si ulei si vom trage legumele, totodata adaugam si putin sos de soia, dupa care scoatem.
Dovlecul dupa ce il fierbem aruncam surplusul de apa in care a fiert, blendam bine si dupa aceea adaugam intr-o tigaie, punem un praf de curry si adaugam smantana lichida. Cand vedem ca nu mai este apos si s-a legat putin(adica se vede pe fundul tigaii cand desenam cu spatula) luam de pe foc.
Decoram cu o frunza de menta si vom desena un melc cu otet balsamic pe farfurie. Aranjam ca in imaginile alaturate. Pofta Buna

Un comentariu: