duminică, 19 august 2012

Scoici norvegiene(HA KAO) in sos tomat

Aceasta este o reteta norvegiana, scoicile sunt din Vietnam, ambalate in Germania, preparate in Norvegia si Romania. Pofta buna la aceasta reteta internationala. ½ kg de scoici albe norvegiene 2 rosii mai mari 100 ml de ketch-up 3 catei de usturoi herbs en province oregano 1 pahar de vin alb sare, unt, ulei piper ½ de ceapa 3-3 frunze de Busuioc 30 g de ananas
Pentru inceput am spalat scoicile foarte bine si le-am pus la fiert in apa cu sare, am pus capacul si am lasat sa fiarba. Cand acestea incep sa se deschida, le-am transferat in alt vas in care am adaugat paharul de vin, doi catei de usturoi pisati bine,herbs en provence, sare,piper si am lasat sa se patrunda bine.
Separat pregatim sosul tomat dupa cum urmeaza, tocam ceapa brunoise, dam rosiile pe razatoarea mica, tocam cateii de usturoi, ananasul la fel tocat fin si frunzele de busuioc si oregano.
Punem la sotat ceapa in unt si adaugam si ulei iar cand aceasta si-a schimbat culoarea in auriu adaugam rosiile si celelalte ingrediente si lasam pe foc cat sa scada. Gustam sosul si daca considerati ca mai trebuie ceva adaugati daca nu si este perfect asa cum este, sosul nostrum il vom adauga peste scoici si mai lasam cateva minute sa se imbine toate aromele. Daca vi se pare sosul prea gros puteti sa mai adaugati suplimentar inca putin vin alb(sec).
Pofta buna