Membru

marți, 25 iunie 2013

Piept de pui in aluat

Super Nico  /  at  10:11 p.m.  /  No comments


Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Aceasta reteta este preluata de pe goodfoodchannel.co.uk si este reteta lui chef  Tom Kerridge, evident ca am mai schimbat cate ceva, hahaha.

 Ingrediente pentru o portie: 1 piept de pui(doar o jumatate), 200 ml supa de pui, 125 g de ciuperci, 25 ml de smantana pentru gatit, 2-3 frunze de varza, 1 ceapa, 1 morcov, ½ telina, Boabe de piper, Cimbru, sare, piper, Prapor, 1 galbenus, 3 g de zahar pudra, 1,5 lingurita de lapte, Foetaj,

 Luati pieptul de pui, scoatetii pielea, lasati langa piept de pui osul pe care este aripa. Taiati cealalta parte a aripei si impreuna cu celelalte parti de la pui, pielea si restul scazamintelor le puneti intr-o tava si se dau la cuptor la foc marit(200°C) pentru a se rumenii(din acestea va rezulta un minunat dressing). Osul din apropierea pieptului de pui il curatam cu atentie de carne, ca sa arate cat mai bine la prezentare. Intr-o oala punem la fiert si adaugam ceapa taiata in patru, morcovi taiati normal(spalati si curatati) telina si piperul, lasam sa de intr-un clocot dupa care adaugam pieptul de pui.

 Acesta(pieptul de pui) se va posa aproximativ 10 minute, dupa care se scoate si se lasa la racit dupa care se va introduce in frigider. Dupa expirarea celor 30 de minute se va scoate tava de la cuptor, resturile de la pui se vor pune intr-o cratita se va adauga supa putin cate putin, cimbru, sare, piper si se va lasa pe foc 15-20 de minute sa se reduca. Dupa ce s-a redus suficient, vom alege oasele si ce rezulta se va blenda, strecuram si acesta va fi dressingul nostru care va acompania puiul un aluat, se va pastra cald.

 Ciupercile curatate le vom baga la blender sau le vom toca marunt, dupa care le vom adauga intr-o tigaie fara ulei le vom lasa aproximativ 15 minute sa se indeparteze toata apa pe care o contin, dupa care se vor asezona cu sare si piper, adaugam si putin ulei. Lasam sa se soteze dupa care adaugam si smantana si lasam sa se gateasca incet. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare si vom blansa foile de varza pana acestea sunt moi, aproximativ 1-2 minute, dupa care le uscam si le vom lasa sa se raceasca in apa cu gheata. Se scot se usuca si se va scoate tulpina daca este groasa dupa fiecare foaie.

 Cand pieptul de pui este suficient de rece vom pune peste el ciupercile(pasta de ciuperci) pe toata suprafata acestuia, grosimea ar trebui sa fie in jur de 1 cm. Vom aranja dupa cum urmeaza: baza vor fi feliile de varza suficient de mari pentru a putea inveli pieptul de pui. Deci foile de varza, deasupra punem pieptul de pui care are deasupra pasta de masline, deasupra vom inveli cu frunzele de varza. Nu vom acoperi osul de la aripa. Dupa ce am aranjat pieptul de pui acesta va fi invelit in prapore si se va lasa la rece. Luam foetajul si il intindem, cu acesta vom infasura praporele, scoatem osuletul prin aluat, aluatul va trebui sa ia forma compozitiei sa faca priza cat mai bine cu compozitia iar imbinarea aluatului se va avea in vedere sa fie in partea de jos(dedesupt). Acesta se va da la frigider aproximativ o ora. Separat vom bate galbenusul cu zaharul si laptele praf.

 Dupa o ora se scoate din frigider compozitia noastra si o vom unge cu amestecul rezultat din galbenusuri si vom sara cu sare grunjoasa, acesta va fi dat la cuptor la 180°C, treapta 4 la gaz aproximativ 20-25 de minute pana devine crocant si prinde o culoare aurie. Puiul nostru este gata si se va servi cu dressingul preparat anteriorsau cu ce dressing doriti. Multa munca dar a rezultat un preparat senzational. Pofta Buna.


Share
Posted in: , Posted on: marți, 25 iunie 2013

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.