vineri, 28 iunie 2013

Drob de miel in praz




Ingrediente:

2 bucati ficat,
2 bucati rinichi,
1 bojog,
1 inima,
1 kg de carne de miel,
3 legaturi ceapa verde,
3 legaturi de usturoi verde,
2 legaturi de marar,

18 oua de prepelita,
1 fir de praz,
1 morcov,
Sare, piper, curry,
1 ou,
Frunze de dafin,
2 crengute de cimbru,
2 crengute de tarhon
½ de telina,
Decor:
Rosii cherry,
Germeni de praz,
 

Mod de preparare:

Se spala si se curata organele, dupa care se vor pune la fiert, se spumeaza de mai multe ori, se pun foi de dafin, cimbru si tarhon Separat se pune la fiert si carnea si ea se spumeaza si se adauga plantele condimentare, lasandu-se sa se fiarba carnea.
 
                                                                          

Dupa ce acestea sunt fierte se scot si se lasa sa se tempereze. Dupa ce s-au racit se taie in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat, la fel se  procedeaza si cu carnea, se amesteca impreuna.
 



Taiem verdeata si o adaugam peste carne,  punem ouale(12 bucati), adaugam sare, piper, curry si amestecam bine. In acest timp am pus morcovul si firul de praz taiat in jumatate la fiert in apa cu sare.

Le lasam la fiert iar cand acestea sunt fierte se scot si vom proceda in felul urmator: scoatem frunzele de praz si le vom tampona de apa in exces, ungem forma(triunghiulara) cu ulei atat pe laterale cat si la baza.

Vom incepe sa punem frunzele de praz sa se suprapuna, adaugam umplutura pana la jumatate dupa care adaugam oua de prepelita(6 bucati care au fost in prealabil fierte) si rondele de morcovi, dupa care le vom acoperi cu restul de umplutura. La final vom adauga un strat de curry si vom trece foile de praz una peste alta pentru a da o forma finala deosebita. Vom unge cu galbenus de ou deasupra si vom da la cuptor. Verificam sa fie facut, dupa care scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si servim.

Se serveste ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna


Savarine pentru 10 bucati / 120 g/bucata


Aluat:
220 g de faina,
15 g drojdie proaspata,
200 ml de lapte,
20 g de zahar,
1 ou,
30 ml de ulei,
Sare,
Coaja de lamaie rasa,
 


Sirop:
280g de zahar,
450 ml de apa,
Esenta de rom,

Finisare:
210 g de frisca batuta (smantana pentru frisca peste 32% grasime),
20 g zahar pudra,
Vanilie,
50 g jeleu rosu,
Unt,
 

Mod de Preparare:

Amestecam ingredientele pentru aluat, drojdia o desfacem in putin lapte caldut, adaugam putin zahar, un prah de sare si o lingura de faina si facem o maia, pe care o lasam la caldura pentru a se desface drojdia si a prinde volum. Cand vedem ca are volumul si consistenta dorita, adaugam maiau peste faina, adaugam oul, laptele iar la final uleiul si amestecam aluatul. Aceste care rezulta este un aluat dospit si il vom lasa iarasi in repaus pentru a creste in volum.
 


Cand are consistenta dorita, se vor face mici bile pe care le vom pune in formele de tarte mai inalte care in prealabil au fost unse cu unt. Nu se modeleaza aluatul in forma doar se aseaza. Vom lasa aproximativ 20-25 de minute iarasi savarinele in forma dupa care le vom introduce la cuptor, care a fost in prealabil incalzit. Acestea se vor coace la foc potrivit.

Cat sunt savarinele la cuptor, noi vom face siropul, dupa ce acesta este gata se ia de pe foc iar cand se raceste se adauga esenta de rom, daca o puneam odata cu celelalte ingrediente si-ar fi pierdut aroma.


Savarinele vor creste la cuptor iar cand sunt coapte le scoatem si le lasam sa se raceasca un pic.  Dupa ce scoatem savarinele din forma, baza savarinei o vom da pe razatoare pentru a fi mai poroasa si pentru a absorbi mai bine siropul, asa ca baza va deveni fata prajituri.Cand inca sunt caldute se va trece la insiroparea lor, efectiv introducerea savarinelor in sirop, ar cam trebui sa stea pentru o buna absorbtie 10 minute. Dupa care se scoatem pe un gratar si le lasam sa se scurga de sirop. Daca vi se pare ca nu sunt suficient de insiropate se va repeta inca odata aceasta operatiune.

Ideal ar fi sa le lasam peste noapte. A doua zi putem observa cat de insiropate sunt savarinele. Vom bate bine smantana cu zaharul, vom picura si esenta de vanilie si vom da la frigider.
 

Taiem capacelele savarinelor la treisferturi in partea de sus. Pregatim jeleul in conformitate cu indicatiile de pe pachet. Punem frisca in pos si umplem savarinele cu frisca, adaugam capacele si cu o pensula subtire, trecem jeleu pe capacul savarinei.

Se dau la frigider pentru 30 de minute. Daca doriti sa faceti mai multe savarine, multiplicati reteta.

Pofta Buna.



miercuri, 26 iunie 2013

Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale



Ingrediente:

2 bucati cotlet de berbecut 100 g de baby spanac 60 g de orez 1 sfecla mica prefiarta 60 g de migdale 10 g de parmezan 5 ml blue curacao Vin alb Sare, piper alb ½ de lingurita de paprica afumata Ulei, unt Otet balsamic 50 ml Lapte 2 cartofi 1 morcov Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, ulterior acesteia vom marina bucatile de carne dupa cum urmeaza: Marinada: 50 ml lapte 50 ml vin alb ½ de ceapa 2 catei de usturoi 5 boabe de ienupar maruntite 3 boabe de cardamom verde 1 g praf de curcuma 1 frunza de dafin Ulei, sare

Mod de preparare: Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa ceea se scot bucatile de carne si le vor sterge de surplusul de lichid. Pregatim o tigaie in care punem unt si ulei si vom trage la tigaie, bucatile de carne pe ambele parti atat cat sa prinda culoare, dupa care le scoatem si le lasam cateva momente in asteptare. In acest timp curatam cartofi si morcovul si ii vom felia in felii potrivite, luam o tava de marime potrivita adaugam ulei, asezam feliile de morcovi si cartofi iar deasupra legumelor adaugam cotletele de berbecut, asezonam cu un praf de piper si jumatate de lingurita de paprica afumata, completam cu putina supa de legume si dam la cuptor, la 180°C aproximativ 15-17 minute.

 Spalam orezul si il vom pune la fiert(proportie1 la 3, adaugam supa de legume nu apa), la fel vom proceda si cu sfecla chiar daca aceasta a fost prefiarta, acestea se vor fierbe separat. Dupa ce orezul a absorbit supa se va adauaga vinul alb si lasam sa fiarba la foc mic. Sfecla fiarta se taie in bucati mici si se va da la blender se potriveste cu sare si se adauga un pic de ulei de masline. Aceasta se va adauga peste orez iar dupa ce a fost asimilata de orez la final se va adauga si parmezanul. Pentru ai da o teztura deosebita orezului si al face mai cremos. Vom sota baby spanacul in unt si se va asezona cu sare si piper.

Pentru decor vom praji intr-o tigaie(FARA ULEI) fulgii de migdale fara sa ii bronzam prea tare, dupa care ii vom scoate. Pentru a realiza decorul vom picura cateva picaturi de blue caracao pe fulgii de migdale, adaugam si parmezanul si vom pregati o forma te care o tapetam cu hartie de copt si vom pune aceste ingrediente pentru a deveni niste chipsuri ca in imaginile alaturate. Decoram cu cateva picaturi de otet balsamic si

 Pofta Buna, sper ca va veti incanta musafirii. Se poate acompania cu un Cocktail Blue Lagoon.