duminică, 27 octombrie 2013

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi



Ingrediente:

2 prepelite (200g x 2 bucati),

6 cartofi potriviti,

200 g de mazare,

2 bucati de morcovi,
2 cepe,
1 pachet gelatina,
Seminte de rodie,
Boabe de mazare,
Sare, piper,
Ulei,unt,
6 felii de bacon,
2 catei de usturoi,
2 frunze de busuioc,
20 g de cascaval,
Germeni de praz,
Supa de pui,
Vin alb 75 ml,
Dressing dulce-acrisor,

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul de apa prin tamponare si le lasam in asteptare. Curatam si spalam: cartofi, morcovi, ceapa, ustoroiul si frunzele de busuioc. Oprim doi cartofi iar pe ceilalti ii taiem felii la fel procedam si cu morcovii iar ceapa o taiem inele. Usturoiul il taiem in fasii subtiri. 

Punem ulei intr-o craticioara adaugam patul de cartofi, morcovi si inelele de ceapa. Prepelitele le vom pune sub pielea de la piept putin unt si o frunza de busuioc iar in interior vom pune un baton mic de cascaval si catelul de usturoi taiat marunt.

Dupa acea condimentam cu sare, piper, putina boia si vom inveli prepelitele in bacon.
Acestea le vom aseza peste patul de legume, punem supa si vom da la cuptor pentru inceput 25-30 de minute.  Dupa care scoatem si adaugam vinul si mai lasam 10 minute.

In acest timp curatam o ceapa o taiem marunt, putem ulei si unt intr-o tigaie si sotam ceapa peste care adaugam mazarea care a fost in avans fiarta, adaugam putina supa, asezonam si lasam inca 10 minute maxim. Dupa aceea lasam sa se raceasca putin si vom blendam compozitia, dupa care strecuram bine.

Pregatim o tava, pe care o udam, punem folie de plastic si o lasam in asteptare, hidratam gelatina in apa rece, dupa care o vom da la microunde 20-25 de secunde cat sa se faca lichida si se va adauga peste piureul de mazare, acesta se va pune in tava si o vom da la rece.

Pregatim si cartofi soldatei, ii vom taia de aceeasi marime si ii vom praji, trebuie sa arate ca cei din imagine, se scot pe servetele absorbante pentru a inlatura excesul de grasime.

Se poate servi acest preparat cu sos dulce-acrisor de cumparat, dar putem sa facem un dressing si din legumele care le avem in tava, unde pe langa legume mai avem vin, ulei, supa si alte condimente,  acestea le vom blenda, iar daca este prea gros putem sa mai adaugam putina supa sau vin.

Dupa ce am blendat strecuram bine si mai putem o data la fier adaugand la final putin unt.

Vom taia jeleul in forma de cerc adaugam prepelita pe unul din rondele(automat se vor pune decoruri numere impare in farfurie(3-5-7), pe celelalte cerculete punem semintele de rodie si boabele de mazare, decoram ca in imaginile alaturate si adaugam cartofi, dressingul si germeni de praz.

Pofta Buna