Membru

marți, 18 noiembrie 2014

Tort Alex

Super Nico  /  at  10:10 p.m.  /  2 comments


Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Acest tort NU este facut cu dedicatie pentru fiica mea Alexandra,  este dedicat colegului meu Alexandru(Alex sau Alexei), care de fiecare data ma ajuta si are rabdare cu mine privind problemele legate de laptop cat si de calculator.
Alex, este o persoana remarcabila care se lasa pe sine si sare sa ii ajute pe ceilalti asa a facut si cu mine, sa trec la fapte si sa va povestesc. Evident vechiul meu calculator facea fitze ca de obicei si am tot sperat ca poate, poate, nu se va intampla nimic si va functiona, dar evident ca mi-a dat sah mat cand imi era lumea mai draga si aveam multe lucruri de rezolvat, dar noroc cu laptopul.

Evident ca ma vaitam de mama focului la serviciu, ce fac eu, cum postez ca am multe reteta si le uit sau pierd, printre urgentele probleme care trebuiau rezolvate la serviciu mai bagam si o vaitatura, asa aproape mi-a trecut toata ziua, de parca era sfarsitul pamantului si parca ma nascusem cu calculatorul in brate, dar de, este greu sa te dezveti de narav. Dragul de Alex m-a tot ascultat si nu zicea nimic, eu eram in tura de dupa amiaza aceasta insemna ca plecam din Pipera unde are sediul banca la care lucrez in jur de 20:00 deci pana in Drumul Taberei erau ceva ore de parcurs.

Mi-am terminat programul si am plecat tacticoasa acasa gandindu-ma ce fac cu calculatorul deja tensiunea cred ca mi se ridicase si deja ma gandeam "gata il arunc si imi iau altul". Ajung acasa si surpriza de proportii calculatorul pornit, evident ca imi aduceam aminte cu mare precizie ca dimineata cand plecasem l-am oprit, asa ca deja incepusem sa ridic glasul si sa-i chem la ordine pe Miky sotul meu si pe matusa mea.

Am fost foarte repede oprita din tirada mea cu "surle si trambite" de Miky care mi-a transmis, a venit Alex si ti-a rezolvat calculatorul, asa ca am ramas fara replica si 10 minute am tacut(lucru rar intalnit mie) si m-am gandit foarte mult, ce persoana deoasebita este Alex,  care in timpul lui liber mi-a facut o mare surpriza nespunandu-mi nimic si reparandu-mi calculatorul. Asa ca la randul meu am cautat sa il iau si eu prin surprindere si de ziua lui pe 10.11 i-am facut acest tort. Merci mult Alex si sa fii sanatos.

Alaturat gasiti reteta tortului:


Blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 6 linguri de faina, ½ lingurita de praf de copt, Sirop:150g zahar si apa, se pun pe foc si se va topi zaharul formand un sirop in el putem adauga diferite esente dar doar dupa ce il luam dupa foc.

Crema: 300g de ciocolata cuvertura, 500g de smantana lichida pentru frisca,
Glazura: 150 g ciocolata cuvertura, 150 ml de smantana lichida,
Décor: barot de ciocolata neagra, 150g de ciocolata alba, Cirese pentru cocktail: verzi si galbene, Visine, prune, Betisoare de cacao si ciocolata, Se separa ouale, batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul, se amesteca galbenusurile cu uleiul. Cand albusurile sunt batute tare, se scot si se vor adauga peste galbenusuri se incorporeaza. Adaugam faina cernuta si praful se copt si amestecam de jos in sus cu o spatula pentru a aera compozitia.
Preincalzim cuptorul la T 180gradeC.Luam o forma rotunda cu Ø23cm, o ungem cu putin unt si vom presara faina sa nu se lipeasca compozitia, dupa care dam 25 de minute la cuptor, puteti deschide usa cuptorului dupa 15 minute si verifica. Scoatem din cuptor blatul si il lasam sa se raceasca, dupa care il vom scoate din forma, vom taia formand 2 blaturi si capacul(blatul de deasupra)le vom trampa cu siropul de zahar, lasand in asteptare. Topim ciocolata si amestecam cu frisca nebatura, cand se raceste se baga in frigider si lasam 30 de minute sa se intareasca. Dupa expirarea timpului scoatem crema din frigider si o vom mixa pana isi va mari volumul. Dupa aceea vom pune primul blat adaugam primul strat de crema in care punem visine din dulceata, adaugam al doilea blat, iarasi un strat de crema si adaugam prunele taiate marunt. Punem si al treilea blat. Ne pregatim de prepararea glazurii, rupem ciocolata cuvertura in bucatele si o punem la bain marie, lasam sa se topeasca si adaugam smantana pentru frisca nebatuta si amesteca. Lasam doar putin sa se raceasca dupa care vom pune glazura pe tort prin turnare. Verificam daca si marginile au fost acoperite de glazura, dupa care lasam putin sa se-ntareasca glazura, pentru a putea barota tortul in lateral cu barot de ciocolata. Barotam tortul dupa aceea radem ciocolata alba si decoram.
Decoram cu: cirese, visine si betisoarele de cacao si ciocolata. Dam la frigider cel putin doua ore sau cel mai bine lasam peste noapte.Iese un tort de aproximativ 2kg. Pofta Buna.

Share
Posted in: , Posted on: marți, 18 noiembrie 2014

2 comentarii:

  1. Hmmmmmm....cat de bun l-ai facut ! Cred ca ai pus mult suflet, pentru Alex a ta !!! A fost ziua ei, cumva ?
    LA MULTI ANI Alexandra !
    Te tzuc Nico ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci mult draga Sidy, dar ziua Alexandrei mele este pe 29 mai, acest tort a fost facut cu dedicatie pentru colegul meu Alexandru. Iar noi colegii l-am savurat in tihna, yumiiiiiiiiiii.

      Ștergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.