Membru

marți, 25 noiembrie 2014

Tort de iaurt cu rodie

Nicolette Sandulache  /  at  8:18 p.m.  /  1 comment

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.




Blat:
3 oua,
6 linguri cu zahar,
6 linguri ulei,
8 linguri faina,

Mousse de iaurt:

500 g iaurt,
300 ml frisca lichida,
25 g gelatina,
8 linguri zahar,

Décor: 1 rodie mai mare, seminte si extract(juice-ul)



Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare adaugand treptat zahar, trebuie sa fie ca o bezea.

Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste acestea albusurile, aerand in permanenta compozitia. Cernem faina si o adaugam peste, se amesteca incet si se aereaza compozitia. Iar la final  adaugam si putin cate putin juice de rodie pana are culoarea dorita de noi.
Dupa care punem compozitia intr-o tava rotunda cu Ø 23(tapetata cu hartie de copt si se pune  in cuptorul in prealabil incalzit.
Eu am lasat o la cuptor circa 20-25 la 180 de grade, se verifica daca este copt dupa aceea, se scoate din tava, se dezlipeste hartia de copt de pe el si se lasa la racit
Mousse de iaurt:

Punem iaurtul la scurs sa aiba cat mai putin lichid, vom pune frisca lichida in robot si se va bate impreuna cu zaharul.  Dupa care amestecam cu iaurtul scurs.
Iaurtul se amesteca foarte bine, oprim putin iaurt, gelatina se hidrateaza iar dupa aceea o dam prêt de cateva secunde la cuptorul cu microunde si o amestecam cu iaurtul pastrat dupa care o punem in restul compozitiei.

Dupa ce am amestecat toata compozitia, punem din nou in forma in care am copt, blatul si adaugam mousse-ul de iaurt,  jumatate de cantitate adaugam o jumatate din boabele(semintele) de rodie, adaugam cealalta parte de iaurt si nivalam bine. 

Separat hidratam celelalte 5 g de gelatina si o vom introduce in cuptorul cu microunde sa se faca lichida, dupa care o amestecam cu restul de juice si boabe(seminte) de rodie. Aceasta se va turna deasupra mousse-ului de iaurt si se va da la frigider cel putin trei ore.

Putem topi niste ciocolata cuvertura si sa pregatim niste decoruri din ciocolata. Tortul a cantarit aproximativ 2kg.

Pofta Buna

Share
Posted in: , Posted on: marți, 25 noiembrie 2014

Un comentariu:

  1. Vai cat de gustos trebuie sa fie si arata minunat !
    Un tort usor si foarte....mancabil( exista acest cuvint?)hmmmmmmm....
    Trebuie facut !
    Te tzuc Nico !

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.