Nicolette Sandulache /  at 9:00 a.m. / 
Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.
Cand m-a gandeam cum sa fac aceasta reteta de
salata de ton, aveam altceva in minte, vroiam sa iau ton proaspat, sa-l fac la grill si sa il
imbrac in crusta de susan sau mac dar evident socotelile de acasa nu se
potrivesc cu cele de la supermarket. Cu doua zile inainte vasusem o minunatie de ton dar din pacate in ziua
cu pricina cand am fost sa cumpar nu avea, asa ca m-am reinventat cumparand o
banala cutie de ton.
Nu prea aveam de
gand sa ma apuc, deoarece am consideram intotdeauna salata de ton plictisitoare,
dar in acel moment mi-a revenit in minte aranjamentele si salatele pe care le
face Nico Lontras si mi-am amintit ca am vazut o salata de ton care arata foarte
bine, la Albert Bertoni, asa ca am facut ceva research si mi-am compus salata
pe care o veti vedea in fotografiile alaturate.
Am fost asa de
mandra de ea ca parca nici nu imi venea sa o mananc.
Dar sa incepem cu
ingedientele utilizate pentru doua
portii:
1 cutie de ton in
ulei
1 ceapa rosie
2 baby corn
2 oua
2
ridichii(rosie/mov)
12 capere
5-6 fructe de
mamon(chino)
½ de salata
verde
50 g fasole
neagra
fenel
lamaie /
lime
ardei gras
rosu
rosii
cherry
Dressing:
Juice de
lime
Uleiul de
la conserva (nu tot)
2 lingurite
de mustar de Dijon cu seminte(bobite)
Sare, piper
Decor:
Acetto
balsamico
Fenel
Spalam
toate legumele, taiem salata julien, rosii cherry in ½ sau ¼. Punem la fiert in vase separate: fasolea,
ouale si baby porumbul.
Scurgem tonul de
ulei, putem trece la asamblarea salatei cu intercalarea ingredientelor punem un
strat de salata taiat foarte fin si incepem sa adaugam celelalte ingrediente ca
in imaginile alaturate, taiem ceapa in rondele, ridichiile taiem 3-4 rondele si
lasam un sfert de ridichie, baza cu varful ca decor si spatele cu frunze si
mica tulpina, acestea vor fi foarte bine spalate.
Dupa ce au fiert
legumele si ouale le scurgem de apa si le lasam putin sa se raceasca. Taiem
ouale in rondele sau sferturi dupa preferinta, iar baby porumbul in rodele de
marime potrivita si montam pe farfurie. Adaugam fasolea, cubulete de ardei,
caperele si feliile le lamaie.
Pregatim
dresingul, asezonam si cu 5 minute de a aduce la masa, dresam. Decoram ca in
imaginile alaturate, cu acetto balsamico si fenel.
Pofta buna
0 comentarii: