Membru

joi, 30 iulie 2015

Salata de Ton

Nicolette Sandulache  /  at  9:00 a.m.  /  No comments


Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.

Cand m-a gandeam cum sa fac aceasta reteta de salata de ton, aveam altceva in minte, vroiam sa iau ton proaspat, sa-l fac la grill si sa il imbrac in crusta de susan sau mac dar evident socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele de la supermarket. Cu doua zile inainte vasusem o minunatie de ton dar din pacate in ziua cu pricina cand am fost sa cumpar nu avea, asa ca m-am reinventat cumparand o banala cutie de ton.



Nu prea aveam de gand sa ma apuc, deoarece am consideram intotdeauna salata de ton plictisitoare, dar in acel moment mi-a revenit in minte aranjamentele si salatele pe care le face Nico Lontras si mi-am amintit ca am vazut o salata de ton care arata foarte bine, la Albert Bertoni, asa ca am facut ceva research si mi-am compus salata pe care o veti vedea in fotografiile alaturate.

Am fost asa de mandra de ea ca parca nici nu imi venea sa o mananc.

Dar sa incepem cu ingedientele utilizate pentru doua portii:

1 cutie de ton in ulei
1 ceapa rosie
2 baby corn
2 oua
2 ridichii(rosie/mov)
12 capere
5-6 fructe de mamon(chino)
½ de salata verde
50 g fasole neagra
fenel
lamaie / lime
ardei gras rosu
rosii cherry


Dressing:
Juice de lime
Uleiul de la conserva (nu tot)
2 lingurite de mustar de Dijon cu seminte(bobite)
Sare, piper

Decor:
Acetto balsamico
Fenel



Spalam toate legumele, taiem salata julien, rosii cherry in ½ sau ¼. Punem la fiert in vase separate: fasolea, ouale si baby porumbul.

Scurgem tonul de ulei, putem trece la asamblarea salatei cu intercalarea ingredientelor punem un strat de salata taiat foarte fin si incepem sa adaugam celelalte ingrediente ca in imaginile alaturate, taiem ceapa in rondele, ridichiile taiem 3-4 rondele si lasam un sfert de ridichie, baza cu varful ca decor si spatele cu frunze si mica tulpina, acestea vor fi foarte bine spalate.

Dupa ce au fiert legumele si ouale le scurgem de apa si le lasam putin sa se raceasca. Taiem ouale in rondele sau sferturi dupa preferinta, iar baby porumbul in rodele de marime potrivita si montam pe farfurie. Adaugam fasolea, cubulete de ardei, caperele si feliile le lamaie.

Pregatim dresingul, asezonam si cu 5 minute de a aduce la masa, dresam. Decoram ca in imaginile alaturate, cu acetto balsamico si fenel.

Aceasta reteta este scrisa special pentru Greenpeace Romania, privind hrana sanatoasa (ecologica) si consumul responsabil.

www.stiucemananc.org
www.iknowwhogrewit.org


Pofta buna

Share
Posted in: Posted on: joi, 30 iulie 2015

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.