Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
vineri, 27 august 2010
Piept de Pui cu legume
Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
2 bucati piept de pui
2 fire intregi de praz
5-6 cartofi
2-3 linguri de porumb din conserva
3-4 catei de usturoi
4-5 rondele de ananas
ulei, sare, piper, boia iute
1/2 capatana usturoi, 1 ceapa, ½ ceasca vin rosu, cimbru, se lasa la marinat 1 ora.
Mod de preparare: Legumele se curata, spala si se taie in cubulete potrivite, dupa care se pun in ulei in tigaie separat unele fata de altele, primul se spala, taie si curata prazul in bucati de 3-4 cm si se pune la calit, se lasa pana se inmoaie prazul dupa care se scoate din tigaie si se aseaza pe hartie absorbanta se adauga cartofii taiati si ei cubulete aproximativ tot 3-4 cm, dupa ce sunt facuti se scot si se adauga tot pe hartie absorbanta.
Piepul de pui a fost tinut intr-o marinata:1/2 de capatana de usturoi, 1 ceapa,
1/2 ceasca vin rosu, cimbru se lasa la marinat 1 ora.
Dupa care se taie pieptul de pui in cubulete 3-4 cm si se pune la calit se lasa sa se faca bine dupa care se scot si se aseaza peste praz si cartofi. La final se taie in tringhiuri sau cubulete rondelele de ananas si se pun 2-3 minute in tigaie. Toate componentele se pun intr-un vas de Jena si se adauga 3-4 linguri de suc de ananas si se mai dau la cuptor 10-15 minute.
Se decoreaza cu fisii subtiri de praz(alb/verde) care se taie longitudinal.Pentru decor cateva frunze de salata verde.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu