Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
luni, 6 septembrie 2010
Pulpe Taranesti Emancipate
2-3 pulpe de pui mai mari
1 legatura de ceapa verde
½ capatana de usturoi sau o legatura de usturoi verde
2 portocale
suc de rosii
cimbru, sare, piper, ulei, boia
un praf de vegeta
1 1/2 cana de vin rosu
Am parlit pulpele, dupa care le-am spalat, le-am crestat si le-am facut o marinada dupa cum urmeaza:
1 portocala
2 fire de ceapa
3-4 catei de usturoi sau ½ de capatana de usturoi
1 ½ cana vin rosu
sare, piper, boia si un praf devegeta
Se lasa 2-3 ore la marinat, dupa care se pregatesc pulpele dupa cum urmeaza, se pun la prajit in tigaie, dupa aproximativ 10 minute se-ntorc pe cealalta parte, dupa ce s-au patruns bine pulpele, se adauga 2 fire de ceapa verde taiata marunt si restul de usturoi, cealalta portocala taiata cubulete mai mari,
se adauga si sucul de rosii cantitatea dupa preferinta fiecaruia, si se continua prepararea, se asezoneaza cu sare, piper si boia.
Se incearca din cand in cand, cand este facuta carnea se poate servi ca in imaginile alaturate.
Pulpele le-am numit emancipate deoarece am introdus si portocala pentru savoarea ei si fragezeste si carnea de pui, sper sa gasiti interesanta reteta.
Se poate servi cu legume la gratar sau la cuptor, cu piure sau cu ghiveci si cu salata de castraveti acri sau ceapa rosie.
Aproximativ 45 de minute.
Pofta Buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ha,ha,ha.......auzi la ea ..........emancipate..........chiar daca nu le numeai asa mie tot imi placeau.
RăspundețiȘtergerePup!