Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
sâmbătă, 7 iulie 2012
Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure)
14 creveti
4 catei de usturoi
50 ml vi alb
sare, piper alb
100-150 g de malai
1-2 pliculete de cerneala de sepia
5 frunzulite de Busuioc
100 g de fructe de padure
50 ml vin rosu
50 g de zahar brun
100 g unt
ulei
Ne apucam de prepararea dressingului de fructe de padure, fructele s-au dezghetat, intr-o tigaie adaugam unt si zahar si lasam sa se topeasca dupa care adaugam fructele, punem si vinul rosu, lasam sa se evapore alcoolul dupa care luam de pe foc si blendam, dupa care dam prin sita, oprim cateva bobite de coacaze pentru design.
Vom curata crevetii de cochilie, dupa care intr-o tigaie incinsa(unt si ulei) ii vom adauga ca sa se prajeasca, dupa ce au prins culoare pe ambele parti, vom taia cateii de usturoi marunt si ii vom adauga de asemeni vom adauga si vinul alb, sare, piper si lasam sa se imbine aromele si sa scada.
Scoatem crevetii din tigaie iar ce a ramas in tigaie vom blenda dupa care vom strecura prin sita.
Vom face putina mamaliga, apa la fiert cu sare cand aceasta fierbe se adauga malaiul, amestecam si adaugam si cele doua pachetele d cerneala de sepia, astfel mamaliga va avea o culoare neagra. Cand este gata se ia de pe foc si se va lasa sa se raceasca dupa care o taiem in cea forma dorim(eu am taiat-o in forma de triunghi). Am decorat cu frunzulite de busuioc dar se poate decora cu orice alta frunzulita de care dispuneti.
M-am inspirit din retetele lui Nico Lontras.
Pofta Buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu