Ingrediente:
1 bucata file de cod
½ de rosie
2 felii de bacon
2 felii de cascaval
½ de ceapa
1 ou
faina
2 cartofi
1 catel de usturoi
½ ceasca de lapte
ierburi de province
sare, piper
ulei
50 g unt
50 ml fresh de lamaie
sare, piper
Se ia fileul de peste, se verifica sa nu mai aibe vreun os de peste, dupa care
Punem pestele in lapte si il lasam aproximativ 30 de minute.
Intre timp pregatim faina si batem oul pentru a trece pestele prin ele, adaugam ierburile
en province, sarea si piperul in ou si amestecam bine. Scoatem pestele il tamponam bine pentru a indeparta surplusul de lapte, dupa care trecem pestele prin faina, ou, faina si il vom pune la prajit in ulei fierbinte. Dupa ce este prajit pe ambele parti se scoate pe servetele amsorbante si se lasa sa se-ndeparteze surplusul de grasime.
Intr-o craticioara punem cartofii curatati la fiert in apa(sau lapte) cu sare si ii lasam pana sunt fierti.
Vom da pestele la cuptor pentru 10-15 minute minute si il vom aranja dupa cum urmeaza, intr-o tigaie se va adauga putin ulei se va adauga pestele, peste el se va adauga(intercala) cascavalul, feliile de rosii, inele de ceapa si baconul, se va mai picura un pic de ulei si se va da la cuptor cat sa se topeasca cascavalul si rosiile sa isi lase juice-ul.
Pregatim un sos meunier, intr-o tigaie topim untul, cand acesta va fi topit adaugam juice-ul de lamaie, saram si piperam iar la final adaugam patrunjel si capere.
Cand s-au racit cartofii se taie in felii, altfel se vor rupe. Si se va servi ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu