Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
luni, 2 iulie 2012
Rulada din piept de pui in foi de placinta
Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.
Ingrediente pentru 4 persoane: 750 g piept de pui 150 g carnat semiafumat 1 ou 500 g de foi de placinta(Linco) Sare, piper, boia dulce/iute, rozmarin 600 g de ciuperci la cutie 50 g Morcov 50 g telina 50 g ardei gras 100 g costita afumata 15 g de usturoi 50 g unt 50 ml pasta de tomate 150 ml ulei Taiem legumele(morcov, telina, ardei) julien Dupa care legumele le vom sota, le scoatem pe servetele absorbante, adaugam ciupercile 1-2 catei de usturoi taiati fin si costita taiata fin, se soteaza se se pun separat. Facem o omleta foarte subtire dintr-un ou si o lasam sa se raceasca putin. Tragem la tigaie carnatul. Taiem pieptul de pui de la partea mai groasa spre exterior pentru ai mari dimensiunile si aplatizam, il asezonam si il lasam in asteptare pana vom trage la tigaie legumele. Trecem la montarea preparatului dupa cum urmeaza , asezam pieptul de pui, rozmarin, peste punem omleta peste punem legumele taiate julien si in mijloc asezam carnatul care a fost tras la tigaie in prealabil. Se face o rulada se prinde bine la capete si se va trage cateva minute la tigaie pentru a-si schima culoare dupa care o dam la cuptor la T 180°C circa 25 de minute dupa care o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit rulada noastra, topim untul si luam foile de placinta, asezam prima foaie si o ungem cu unt topit, adaugam a doua foaie si procedam la felsi adaugam si a treia foaie si o ungem dupa care asezam rulada noastra si o impachetam cat mai elegant. Vom unge cu un galbenus de ou, mai adaugam putina boia deasupra, facem o mica crestatura deasupra sa poata iesi aburul si dam iarasi la cuptor maxim 10-15 minute. Sosul rezultat este din prajirea pieptului de pui, am adaugat vin rosu, sare, piper si pasta de tomate si l-am lasat sa scada. Dupa expirarea timpului preparatul se serveste ca in imaginile alaturate cu garnitura de ciuperci trase la tigaie. Pofta Buna
Timp de pregatire: 35-40 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu