miercuri, 26 iunie 2013

Cotlet de berbecut cu orez, spanac si chips de migdale



Ingrediente:

2 bucati cotlet de berbecut 100 g de baby spanac 60 g de orez 1 sfecla mica prefiarta 60 g de migdale 10 g de parmezan 5 ml blue curacao Vin alb Sare, piper alb ½ de lingurita de paprica afumata Ulei, unt Otet balsamic 50 ml Lapte 2 cartofi 1 morcov Aranjam bucatile de cotlet, indepartand grasimea, ulterior acesteia vom marina bucatile de carne dupa cum urmeaza: Marinada: 50 ml lapte 50 ml vin alb ½ de ceapa 2 catei de usturoi 5 boabe de ienupar maruntite 3 boabe de cardamom verde 1 g praf de curcuma 1 frunza de dafin Ulei, sare

Mod de preparare: Punem cotletele in marinada si lasam aproximativ doua ore. Dupa ceea se scot bucatile de carne si le vor sterge de surplusul de lichid. Pregatim o tigaie in care punem unt si ulei si vom trage la tigaie, bucatile de carne pe ambele parti atat cat sa prinda culoare, dupa care le scoatem si le lasam cateva momente in asteptare. In acest timp curatam cartofi si morcovul si ii vom felia in felii potrivite, luam o tava de marime potrivita adaugam ulei, asezam feliile de morcovi si cartofi iar deasupra legumelor adaugam cotletele de berbecut, asezonam cu un praf de piper si jumatate de lingurita de paprica afumata, completam cu putina supa de legume si dam la cuptor, la 180°C aproximativ 15-17 minute.

 Spalam orezul si il vom pune la fiert(proportie1 la 3, adaugam supa de legume nu apa), la fel vom proceda si cu sfecla chiar daca aceasta a fost prefiarta, acestea se vor fierbe separat. Dupa ce orezul a absorbit supa se va adauaga vinul alb si lasam sa fiarba la foc mic. Sfecla fiarta se taie in bucati mici si se va da la blender se potriveste cu sare si se adauga un pic de ulei de masline. Aceasta se va adauga peste orez iar dupa ce a fost asimilata de orez la final se va adauga si parmezanul. Pentru ai da o teztura deosebita orezului si al face mai cremos. Vom sota baby spanacul in unt si se va asezona cu sare si piper.

Pentru decor vom praji intr-o tigaie(FARA ULEI) fulgii de migdale fara sa ii bronzam prea tare, dupa care ii vom scoate. Pentru a realiza decorul vom picura cateva picaturi de blue caracao pe fulgii de migdale, adaugam si parmezanul si vom pregati o forma te care o tapetam cu hartie de copt si vom pune aceste ingrediente pentru a deveni niste chipsuri ca in imaginile alaturate. Decoram cu cateva picaturi de otet balsamic si

 Pofta Buna, sper ca va veti incanta musafirii. Se poate acompania cu un Cocktail Blue Lagoon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu