Ingrediente:
220 g cotlet de porc in crud
1 ou fiert tare
1 castravete cornisor
100 g de carne
tocata de porc
Sare, piper
Malai
1 bucata de
carnat
100 g de branza
Verdeturi(marar,
ceapa verde, tarhon)
Vib alb
Ulei, unt
1 ceapa
Mod de preparare:
Se fierbe un ou
tare 5 min, poate fi si de prepelita, se
ia castravetele si i se taie capetele.
Aplatizam
cotletul, saram si piperam. Putem
un strat de carne tocata peste care adaugam oul caratat de coaja si fiert tare,
precum si castravetele. Imbracam bine si venim cu felia de cotlet de porc
deasupra si imbracam toata compozitia in carne. Legam cu ata alimentara sa nu
se desfaca. Incingem unt si ulei intr-o
tigaie si tragem cotletul pe toate fetele pana isi schimba culoarea dupa care
dam la cuptor la T160-180 de grade 40 de minute.
Garnitura pregatita
de mine a fost mamaliga cu carnat si branza. Am facut o mamaliga mai moale, am luat o forma
am udat-o cu putina apa si am pus hartie cerata. Am asezat un strat mai
consistent de mamaliga am pus carnatul si cubuletele de branza si am acoperit
cu mamaliga. Am dat la cuptor 20 de minute la 180 grade.
Facem un
sos de verdeturi: ceapa verde(cozile), marar, tarhon le taiem marunt, ceapa la
fel o taiem marunt. Intr-o
tigaie punem unt si ulei, adaugam ceapa si verdeata. Lasam sa se caleasca,
saram si piperam si adaugam putin vin alb. Lasam sa scada pana la jumatate,
dupa care vom blenda sosul si il vom strecura.
Puteti decora cum
doriti.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu