Acum doua zile am fost invitata sa
particip la un work-shop sustinul de chef Cezar Munteanu si team-ul sau la
Horeca School. Era primul eveniment de
acest gen la care participam, tema fiind:
Gastronomie si Nutritie. Carismaticul si jovialul chef Cezar ne-a promis ca
acesta este primul eveniment de acest gen dar vrea sa continue lunar aceste
intalniri cu bloggeri sau pasionatii de gastronomie.
Despre chef Cezar Munteanu
ce pot sa spun mai mult decat ca toata lumea il cunoaste, este un om de o
calitate deosebita, un profesor care a
predat nutritia celor mici in scoli invatandu-i sa manance sanatos si ca prin
mana lui au trecut multi elevi si care ulterior fac cu brio cinste gastronomiei
romanesti(un exemplu fiind Emanuel Mocan).
Impreuna cu Alin Vadean |
Amandoi foarte amabili, educati si
datorita disciplinei castigate in timp au putut sa se impuna in gastronomia
romaneasca facand parte din colectivele unor restaurant cu renume si chiar
fiind Head chef la ora actuala. Cat priveste Roxana la ora actuala este
calificata in finala regional Italia & Europa de Est, competiţiei S. Pellegrino Young Chef 2020.
Talent, perseverenta, multa munca si un antrenor bun. Deci sa ii tinem pumnii si sa fim alaturi de
Roxana.
De asemeni
Catalin Benta, somelier care a reprezentat vinurile din Republica Moldova si nu
in ultimul rand Emilia Maxim – Pastry Chef la Horeca Schhol, o fata dulce ca un
Lava Cake, pe care ne-a ajutat sa il pregatim. Profesionista, amabila si atenta
la orice detaliu.
Observ
implicarea Horeca School si a doamnei Cristina van der Schaaf in atragerea / recrutarea in cadrul scolii a
profesionistilor de top, sau cum spune francezul ¨Crème de la crème¨, este
minunat sa ai profesori de top din domeniu, asa pasiunea si
daruirea ta sunt la cote maxime si iti poti urma visul indiferent de etate.Impreuna cu Brandusa |
Alin
Vadean, ne-a prezentat meniul ce urma sa il pregatim in acea seara.
Meniu; Lava
Cake, Supa-crema de dovleac si risotto cu creveti, precum si asocierea cu
vinurile. Cat si partea nutritionala a acestor produse.
Adica noi bloggeri vom pregati dupa ce chef Cezar ne va arata iar ceilalti
colegi din team-ul Chefului ne vor supraveghea si ajuta.
.
Seara a
inceput cu prezentarea lui Catalin Benta somelier, a vinurilor din republica
Moldova. Proseco, vinul Rose, vinul alb Taraboste si nu in ultimul rand a unui
coniac. In republica Moldova
Si oare
ce putea sa mearga cel mai vine cu un prosecco decat ciocolata. Participantii s-au
impartit in 6 grupe a cate 4 persoane si au trecut la munca de echipa. Sub
atenta indrumare a Emiliei am trecut la prepararea Lava Cake. Alin
Vadean, ne-a delectate cu un master class privind transarea unui pui si gatirea
lui atenta fara a gati carnea in exces. Catalin Bentea ne-afacut o demonstratie de cum
se sabreaza o sticle de sampanie adica
cu ajutorul unei sabii a scos dopul sticlei.
Dupa
aceasta am trecut la prepararea supei-crème de dovleac si a risotto si am
invatati multe lucruri utile preluand multe sfaturi si instructiuni de la chef
Cezar. Asa am aflat cele trei tipuri de orez special pentru Risotto, eu stiam
decat Arborio.
Am aflat
ca cimbrisorul folosit pentru
aromatizare se pune in uleiul rece pentru a nu se arde si se tine foarte putin.
Am aflat cat timp trebuie sa tinem creveti la sotat in unt si ulei pentru a nu deveni
cauciuc, ne-a spus cand sa adaugam vinul si ce tip de vin se adauga la risotto
si cat stoc de legume trebuie adaugat. Cat
priveste despre supa am aflat ca aceasta dupa ce dovleacul a fost: curatat,
taiat copt, fiert in stoc de legume. A fost adaugat langa ceapa translucida
trasa in unt, se potriveste de sare si se gusta. Dupa aceea, se blendeaza se
trece prin sita, adaugam smantana si crema este gata. Am aflat ca putem adauga
fulgi de migdale tostati sau seminte de dovleac tostate sau crutoane de mere
verzi care au fost marinate in juice de portocala. Echipa noastra a m castigat la proba de
risotto iar Lava Cake-ul nostru curgea ciocolata minunat, alutari de sosul de
vanilie si fructele de padure a fost un deliciu. Nici nu se putea incheia mai
wow aceasta seara.
Risotto cu creveti |
Laura Paraschiv cu Supa nostra |
Lava Cake cu sos de vanilie si fructe de padure |
Foarte
utile sfaturile primate si de urmat la
tine acasa in bucatarie. Este un privilegiu ca am putut sa asist la aceste
demonstratii. Pe Chef Cezar, care il cunosc de peste 10 ani si a ramas
acelas om modest, simpatic si profesionist. Este o placere de fiecare data
intalnirea cu el, un adevarat profesionist si felicitari Horeca School ca l-ati
cooptat in grupul profesorilor scolii voastre.
Alaturat va voi atasa fotografii de la
eveniment iar cu siguranta acestea va vor da mai multe si mai elocvente detalii.
Multumesc inca o data
pentru invitatie: Horeca School, Cristina van der Schaaf si Team Cezar
Munteanu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu