joi, 7 mai 2020

Mini cotlete de miel servit cu ceapa caramelizata, chips de cartofi, sos de patrunjel si salata

Ingrediente pentru o portie:
3 cotletele de miel,
2 cartofi,
1/2 de ceapa rosie,
1/2 legatura de menta,
2 catei de usturoi,
putin ulei de masline si ulei normal,                                                                         
sare, piper,
castravete,
ridichii, fenel,
2 fire ceapa verde,
1legatura de patrunjel,
oregano,
suc de la jumatate de lamaie.

Mod de preparare: pentru inceput aranjam cotletelele de miel si indepartam grasimea care este in exces, dupa ce le-am aranjat, vom pregati o marinada dupa cum urmeaza. Ulei de masline, oregano, menta si usturoiul tocat si amestecam bine, introducem cotletele in ea si lasam 30 de minute.

In acest timp pregatim uleiul de verdeturi, patrunjelul, ceapa verde, menta care a mai ramas, ulei si juice de la lamaie plus sare si blendam, strecuram prin tifon si avem sosul gata.  Spalam bine cartofii, cu ajutorul unui spiromat vom taia cartoful ca in imaginile alaturate. 

Va ramane la final un rest de cartof care va semana cu o ciuperca cum se vede in imaginilealaturate. Incingem uleiul bine deoarece acestia trebuiesc sa fie foarte crispy si ii vom praji in baie de ulei la temperatura ridicata.  Pentru a avea si ceva acid marinam cu putin juice de lamaie feliile de ridichie.




Pregatim grilul si vom pune ceapa rosie taiata sferturi, unsa cu putin ulei si o vom sara, dupa ce aceasta este gata se scoate si sterge bine grilul si vom pune cotletelele de miel,aproximativ cam 3 minute pe o parte iar pe cealalta cam 2 minute incercam. 



Pregatim o salata: castravete, ridichii, fenel ramurele, saram, dresam si putem servi. Aranjam ca in imaginile alaturate si Pofta Buna. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu