duminică, 25 octombrie 2009

Nastrusnicele Buburuze




Timp de preparare:30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
6-8 rosii
200 gr orez sau branza de vaci
2 linguri de maioneza light
sare, piper,
10-15 masline negre
1-2 linguri de unt(daca se umplu cu branza se mai adauga 2-3 linguri de unt in umplutura)


Pentru design: salata verde

Mod de preparare:
Se spala rosiile si se scoate miezul se spala din nou si se pune pe hartie absorbanta, separat se face compozitia daca este orez se procedeaza in felul urmator:

Se spala orezul si se pune la fiert se da la cuptor 15-20 de minute se incearca daca este gata se ia de pe foc si se lasa la racit cand este gata se amesteca cu maioneza, se gusta daca mai trebuie sare si piper se adauga.Se iau rosiile intorc si se umplu cu compozitia rezultata.

Daca buburuzele se umplu cu branza de vaci se pune 2-3 linguri de unt, sare, boia dulce. Rosiile se pun cu umplutura in jos si se ung cu un pic de unt pe exterior pentru a se putea prinde feliutele de masline de ele.

Se taie maslinele si se impodobesc rosiile pentru a aparea ca adevarate buburuze.
Pentru adulti se servesc si cu carnati alaturi, se taie carnatii in bucati de 2-3 cm. dupa care se taie si la capete deoarece la prajire sa apara sub forma de floare si sa fie mai estetici.

Buburuzele se aseaza pe frunze de salata, exact ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

2 comentarii: