sâmbătă, 18 septembrie 2010

Ciorba de burta




1 kg de burta prefiarta
1 ciolan de vita
1 telina
2 cepe
2 morcovi
8 catei de usturoi
4 oua
350-400 g carne de vita cu os(sa aibe osul si maduva)
200 ml smantana
150 ml iaurt
3 litri apa pentru fiert
1 foaie de dafin
1 ardei
piper, sare

Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert tot odata se pune si un ciolan de vita.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari, aproximativ dupa vreo 40 de minute le adaugam si pe acestea dupa ce fierbe burta, si spumuim, de doua-trei ori, dupa care verificam daca este burta fiarta, daca este fiarta o scoatem si o taiem fideluta si o repunem inapoi in oala pentru a continua fierberea. Se curata 8 catei de usturoi si se zdrobesc adaugandu-se in ciorba, punem frunza de dafin, sare si piper dupa gust.

Separat luam un morcov de marime potrivita, il curatam, spalam si razuim pr razatoare, il stoarcel de zeama si il adaugam in putin ulei intr-o tigaie si il calim un pic, urmand al adauga mai tarziu.

Aproximativ dupa 1 ½ verificam daca este fiarta ciorba suficient, vom lua o alta oala si vom strecura ciorba, nu se vor mai pune legumele doar bucatile de burta si se va mai continua fierberea 20 de minute, acum luam strecuratoarea mica in care punem morcovul ras si scurgem zeama morcovului impreuna cu uleiul in care a fost calit, va da un gust si o culoare deosebita ciorbei.

Se ia ciorba de pe foc, separat se bat ouale cu smantana si iaurtul dar NU SE VOR ADAUGA IN CIORBA CALDA, se ia un polonic de ciorba si se va amesteca peste amestecul de oua, smantana si iaurt se pune treptat in oala pentru a nu se branzii.

Se serveste dupa caz cu otet, smantana si ardei iute.

Timp 02:15 minute

Pofta Buna

3 comentarii:

  1. Vai, ce-mi place aceasta ciorbica.........pot veni la o portie?.........hahaha.
    O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Te astept cu mare drag, iti place fiica mea? ai citit de ea? ce zici semanam, hahaha, si nu uita esti invitata mea la o ciorbbbbaaaaaaaaaaaaaa bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Te pup
    Nico

    RăspundeţiȘtergere
  3. Arata foarte bine aceasta ciorba de burta, a facut si sotia mea o ciorba nemaipomenita dar parca reteta nu e la fel ca cea de culinare.tv, nu?

    RăspundeţiȘtergere