duminică, 3 ianuarie 2010

Salata de Pui, peste si sfecla rosie a la Bunica


Ingrediente:

3-4 morcovi mari,
300-400 gr de cartofi,
1-2 piepti de pui,
1-2 bucati de peste afumat,
1 cutie(borcan) de sfecla rosie si 1 sfecla mica pentru décor,
200 gr de smantana,
100-150 gr de maioneza,
½ de lamaie,

Mod de preparare: Se curata, spala si se pun la fiert morcovii si cartofii, se lasa la foc mediu, apoi se-ncearca legumele daca s-au fiert, dupa care se iau de pe foc se arunca apa in care au fiert, completandu-se cu apa rece si se lasa pentru 5 minute. Separat se pune la fiert si pieptul de pui. Se ia un vas de Jena in care se vor intercala randuri de legumele, pui si peste. Puiul si pestele se taie tot in cubulete.
Se trece la tocarea legumelor cubulete trecand la aranjare in randuri dupa cum urmeaza:1 strat de cartofi 1 strat de peste 1 strat de sfecla 1 strat de pui 1 strat de morcovi, fiecare strat se sareaza si pipereaza nu in exces, separat intr-un caston se amesteca smantana si maioneza se stoarce si lamaia, se sareaza, pipereaza si se adauga intr-un strat subtire peste legume. Se curata sfecla proaspata si se taie in felii(sau bastonase) foarte subtiri si se trece la decorare. Eu am prezentat o floare iar in mijlocul ei am pus o felita subtire de ceapa verde, se poate executa decorul cu orice idee aveti.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu