Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
miercuri, 1 septembrie 2010
Cotlet de Porc cu Cartofi umpluti
Timp de preparare:
40 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
2 bucati cotlet de porc
3-4 cartofi potriviti
2 cubulete de unt
2 stelute de anason
sare, cateva bobite de piper Sichuan, salvie(condiment Kotanyi) si putina boia
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
100 gr de parmezan
ulei de masline
Mod de preparare: Se iau bucatile de cotlet se sareaza si se condimenteaza cu boia pe ambele parti, dupa care se aseaza pe gratar, deasupra se pun cubuletele de unt pe care se aseaza bobitele de piper Sichuan, stelutele de anason si se adauga salvia(condiment Kotanyi), dupa ce este facut pe o parte se intoarce si pe cealalta parte, se iau stelutele de anason si se continua frigerea.
Separat se iau 3-4 cartofi, se spala bine si se pun la fiert in coaja, cand sunt cam trei sferturi facuti, se scot si se dau intr-un jet de apa rece cat sa putem sa decojim un pic si scoatem din cartof o parte din miez.
Ceapa se taie marunt la fel si usturoiul se calesc intr-un strop de ulei dupa care se scot si se umplu cartofii, se ia o folie de staniol, se fac ca niste barcute in care se aseaza fiecare cartof se adauga: un pic de ulei de masline si se stropeste cu putin vin alb, se pun stelutele de anason si se presara si rozmarin se inchide staniol-ul si se pun cartofii pe grill-ul de la cuptor lasandu-se aproximativ 15 minute.
Preparatul se serveste cald cu o salata de muraturi, de preferat gogosari.
Pofta Buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu