joi, 2 septembrie 2010

Rulada de Porc in crusta de nuci, alune si migdale











Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
1 muschiulet de porc(600-700 gr lung si subtire)
2 carnati oltenesti cat mai subtiri
½ morcov, 1 fir subtire de praz
100 gr de costita pentru a impana muschiuletul
150 gr de migdale, alune si nuci(impreuna)
100 gr de unt
boia, sare piper, ulei, rozmarin, 1 ½ capatana de usturoi
6-8 felii de bacon pentru a imbraca muschiuletul
1 1/2cana de vin rosu, o crenguta subtire de brad
5 cartofi potriviti

Dessign: acetto balsamico, miere si un pic de parmezan

Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare se adauga si un pic de otet ca sa nu se sfarame se lasa pana sunt aproape facuti, sa nu fie sfaramiciosi deoarece trebuiesc curatati si taiati felii pentru a se praji.

Separat batem muschiuletul, se unge cu ulei se presara, sare si boia se pun carnatii, feliutele de morcov taiate subtire pe lung, firul de praz, costita si ustoroiul taiat in jumatate, nu lasati cateii de usturoi intregi deoarece inverzeste carnea. Se ruleaza si se leaga muschiuletul cu ata alimentara.

Separat se face un amestec din nuci, alune si migdale, se mixeaza bine amestecul, se unge cu un pic de ulei si se trece muschiuletul prin acest amestec. Dupa care muschiuletul va fi invelit in feliile de bacon, deasupra se va pune o crenguta de brad. In tava se va pune ulei, vinul rosu(o cana) si o capatana de usturoi zdrobit. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa aproximativ 35 de minute se scoate folia si se continua prajirea, se va completa cu un pic de apa daca necesita. Bacon-ul de deasupra trebuie sa fie facut foarte bine sa fie crocant.

Cartofii se curata de coaja se taie rondele se dau cu boia si rozmarin si se prajesc la foc mic, cand sunt gata se scot pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.

Dupa ce s-a scos muschiul de cuptor se vor lua feliile de bacon care sunt foarte crocante se rup si se pun in mixer, pentru a se mixa, pasta ce rezulta se va pune in tigaie peste 100 gr de unt, 3 catei de usturoi pisati si ½ de cana de vin(se pune treptat) de asemenea sosul care a ramas in tava de aragaz unde a fost carnea se va strecura si se va pune peste amestecul din tigaie continuandu-se fierberea inca 5 minute, va rezulta o minune de sos care va acompania rulada noastra.

Muschiuletul se va taia felii mare atentie sa nu uitati de ata alimentara care se vede si trebuie indepartata cu atentie. Se vor servii 3-4 rondele de rulada cu cartofi cu rozmarin/boia si cu sos-ul pregatit de noi.

Dessign: desene de acetto balsamiso si un praf de parmezan.
Pofta Buna

4 comentarii:

  1. Wow.............ce bunaciune si ce frumusete.
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fac rulada de muschiulet, dar pun doar morcov si ardei in ea si nu o dau prin nuci, alune si migdale. Am etinut si poate folosesc si reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mamaaaaaaaaaaaaaa Nicoleto ce bunatate ai facut ! Acum m-am ridicat de la masa dar citind ce ai scris deja inghiteam in sec !!!
    Minunat trebuie sa fie ! Daca scri reteta si pe site Gustos, pot sa o salvez...asa ca te rog mult sa o copiezi si acolo !
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  4. Este si in gustos, draga mea o gasesti acolo si pofta buna.

    RăspundețiȘtergere