luni, 13 septembrie 2010

Salata de iarna Cris




Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.








2 kg de morcov,
2 kg de ardei Kapia,
2 kg de ardei gras toate culorile,
2 kg gogonele,
2 kg de gogosari,

Pentru maioneza:
4 borcane de mustar(mai mult de 800 g),
1 l de ulei,

Legumele se rad separat sau se toaca foarte fin, dupa ce au fost rase se oparesc in
urmatoarea compozitie:

1 litru de otet de 9 grade
2 litri de apa
6 linguri de sare
600 g de zahar
piper boabe(1/2 de pachet)
mustar boabe(1/2 de pachet)

se introduc legumele si se oparesc, dupa care se scot si se lasa la scurs in strecuratoare, se lasa sa se raceasca dupa care se vor amesteca. Se repeta operatia pentru fiecare leguma in parte. Separat ne apucam de maioneza, uleiul se pune treptat peste mustar si se amesteca bine, cand maioneza are compozitia corespunzatoare se adauga si legumele care s-au racit se amesteca si se poate trece la umplerea borcanelor.

Pofta Buna

Timp aproximativ 1-1 ½ ora.

2 comentarii:

  1. Harnocuto!
    LA MULTI ANI!
    Te pup , te imbratisez cu mult drag si iti doresc sa fii fericita si sa te bucuri de tot ce este bun si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Medi esti o draguta ca toate prietenele noastre gustoase, apropo si de ce nu ne-ai invitat la Otopeni la festival, hahaha?

    RăspundețiȘtergere