Membru

miercuri, 9 martie 2011

Euforia TV

Super Nico  /  at  9:30 p.m.  /  5 comments













Cu ocazia zilei de 1 Martie, am primit o veste minunata din partea lui Chef Cezar sau Cezar Munteanu haiosul chef de la Euforia Cuisine, care ne incanta dupa-amiezele cu preparatele lui elaborate, cu diferite trucuri pe care ni le explica si ne molipseste zilnic cu bucuria si placerea lui de a gati. Chef Cezar ne-a invitat pe mine si pe prietena mea, Silvioara, la Euforia TV sa inregistram fiecare cate o emisiune, nici nu se putea un martisor mai frumos.

Haideti sa incepem cu inceputul: pe Chef Cezar l-am intalnit prima data la Bucharest Food Festival, anul trecut, in cadrul demonstratiei pe care am sustinut-o din partea “Jurnalului de Bucatarie”. Sincer, nu am crezut ca m-a remarcat(eu atunci am fost insotita si sustinuta de bunele mele prietene care erau cu mine sa imi ridice moralul, Silvioara, Mariana Scarlat, Delia Petre si fiul ei), eu fiind blogger in arta culinara nu bucatar sau chef bucatar.

Atunci l-am vazut “live” pe chef Cezar cand a preparat fantastica inghetata cu trufe pe care am degustat-o iar bolta mea palatina a fost deosebit de incantata, parca ar mai fi dorit inca o portie dar am spus un NU hotarat caloriilor in plus.

Atunci i-am urmarit fiecare miscare in pregatirea si aranjarea ustensilelor si aparatelor de care avea nevoie la prepararea produselor si meticulozitatea necesara acestei meserii, pe care din pacate multi dintre “smecheri” o considera injositoare sau ceva foarte jos. Dragii mei, nimic in viata nu este intamplator iar fiecare dintre noi poate fi doctor in meseria lui, atata timp cat face totul excelent, de aceea ne scoatem palaria in fata unui electronist bun, sau tamplar, sau cismar si evident in fata unui bucatar, asa ca ar trebui sa acordam mai mare importanta acestei meserii.

O data cu descoperirea focului, bucataria parcurge cronologic mai multe etape: in anchitate se punea acentul pe carnea fripta iar notiunea de arta culinara este sinonima cu Roma antica si Grecia antica, iata ca si noi peste ani stim ce inseamna expresia “festinul Luculian”. Cea mai infloritoare perioada a istoriei si evolutiei omului a fost Renasterea in toate domeniile de activitate si evident ca si arta culinara s-a afirmat in acea perioada nu doar ca bucatarilor li se cerea ca mancarea sa fie gustoasa dar in acelas timp trebuia sa fie si foarte aspectoasa si frumos prezentata, precum stim de sacrificiul bucatarului Vatel care nesuportand gandul ca va fi judecat pentru incapacitatea lui de-a realiza un festin pentru rege a preferat sa se sinucida, asa de mult isi iubea meseria pe care o ridicase la rang de arta.

Dar sa nu divaghez si sa revin la subiect. In luna decembrie 2010, revista “Click-Pofta Buna” a organizat un concurs cu premii, care constau in cate o invitatie de doua persoane la Petrecerile Delice. Mai bine zis, aceste petreceri sunt seri de cursuri de gastronomie cu diferite tematici, exemplu seara spaniola, seara libaneza sau organizarea de evenimente ca “Valentine’s Day”. Asa se face am castigat, gratie fortei divine, una din cele zece invitatii la “Petrecerile Delice”. Evident nu puteam sa ma duc singura si am luat-o cu mine pe Silvioara. Aici nu vreau sa scriu mai mult pentru ca Madi Marin, a scris un minunat articol in care a povestit totul cu lux de amanunte si o felicit inca o data.

Nu stiam cine va veni la acest curs, Cezar Munteanu sau Horia Varlan, initiatorii acestor petreceri in colaborare cu prietenele noastre de la Click –Pofta Buna: Ionela Croitorescu si Mariana Robescu dar iata ca a aparut Chef Cezar, stateam noi cuminti eu si Silvi la masa noastra de lucru sau mai bine zis insula noastra, cand vine Cezar si ne intreaba ce faceti fetelor, nu v-am mai vazut de mult, noi putin cam “blocate” am raspuns ca am venit la acest minunat eveniment si ca ne face placere ca este in mijlocul nostru, la care Cezar ne spune: nimic nu este intamplator asa ca am sa va invit la Euforia TV, la emisiune pentru ca am vazut ca preparati niste lucruri deosebite. Abia atunci am realizat ca Cezar vazuse toata demonstatia de la Bucharest Food Festival, inclusiv pe Silvioara, care imi ridica moralul si cu care mai discutam pe marginea preparatului, cum ca ar fi bine sa-l servesti mai cald sau sa pui mai mult usturoi, detalii tehnice, asa ca el fusese atent la aceste mici detalii.

Asa ca iata-ma in momentul cand suna Cezar si ne invita la emisiune a doua zi, asa ca amandoua eram un pic cam speriate ca nu stiam ce se dorea sa pregatim, daca preparam unul sau mai multe feluri de mancare, in ce timp trebuia sa ne incadram, eram cam luate de val dar, cum niciodata nu ne dam batute, am pornit la drum.

Pe un ger de crapau pietrele am ajuns la locatia respectiva cu mici probleme, am recuperat-o pe Silvi care facuse un spagat de toata frumusetea a la Nadia Comaneci, dar, de, arta invinge si triumfatoare am intrat in platoul de filmare, unde era cald si bine. Cezar ne astepta jovial, pus pe glume si evident cu niste minunate martisoare.

Am plecat la machiaj, unde, cred ca am petrecut mai mult de 30 de minute, nu credeam ca iti poate lua asa de mult timp dar am inteles ca se poate sta chiar si doua ore. Cand am terminat cu machiajul nu imi venea sa cred ca eram eu, altceva, dar gata, se apropia momentul debutului asa ca am convenit cu Cezar sa prepar Rulouri de porc umplute cu smochine, curmale si caise servit cu garnitura de morcovi caramelizati. Am sa va atasez si reteta iar ca desert am pregatit o reductie de sampanie in care am imbaiat fructele(curmale, smochine, caise uscate) le-am scos pe un platou, am stropit cu miere am adaugat o mana de alune si am rupt bucati de blue-cheese. A fost interesant, Cezar m-a ajutat pe tot parcursul filmarilor, nu m-am simtit stinghera deloc dar vocea mai imi tremura din cand in cand. Am discutat despre pasiunea despre gastronomie, despre blog, despre serviciu, despre diferite cursuri de bucatarie, despre colegi si, evident, despre planuri de viitor. A fost ca o insiruire de evenimente placute in viata mea, ca o discutie libera, fara constrangeri dar timpul parca a zburat mai repede ca oricand. Tava cu rulouri in 5 minute era goala, hahaha, asa ca acum Silvi intra in paine, ea urma sa prepare o tarta cu crema de branza si cu fructe de padure. Parca era pe platou de o viata, se misca natural, vorbea, glumea si in acelas timp framanta aluatul de tarta. Cred ca asta ia placut lui Cezar la noi ca suntem spontane si puse pe poante nu ne pierdem cu firea si nu suntem foarte emotive.

In pauzele de filmare cat trebuia tarta sa stea la cuptor pentru inceput 10-15 minute, discutam despre calatorii: Acapulco, Cancun, Tailanda, Peru, China, Costa Rica, Brazilia si Venezuela o impletire a gastronomiei cu calatoriile, dar s-a scurs timpul si am scos tarta din cuptor am adaugat crema am dat-o din nou la cuptor, la final am adaugat fructele de padure si gata, s-a terminat si reprezentatia lui Silvi. Dar adevarata reprezentatie era tarta pe care toti vroiam sa o devoreze, arata intr-un mare fel, felicitari Silvi. Asa ca asteptam un semn de la Cezar sa ne spuna cand vor fi difuzate emisiunile pentru a va transmite si voua, prietenii nostri, dar, pana atunci ne-am luat la revedere de la Cezar care ne-a promis ca mai doreste sa ne invite si la alte emisiuni.

Acesta a fost evenimentul de ieri de la Euforia unde am fost impreuna cu Silvi. Iar ca ziua sa se termine apoteotic cum a si inceput, la ora 16:00 primesc un telefon in care mi se comunica, ca sunt invitata la ziua domnului senator Radu Campeanu, asa ca o zi mai mult decat plina, mai mult de 100% plina de evenimente, dar nu ma plang asa imi place sa traiesc din plin si sa simt fiecare clipa.

Share
Posted in: , Posted on: miercuri, 9 martie 2011

5 comentarii:

  1. Felicitari pentru emisiune ! Sa nu uiti sa ne spui cand se va difuza !

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitati draga Nico!!! Stiam ca ati fost la emisiune,am citit articolul Silviei. Si ce bine suna reteta ta,foarte apetisanta! Dar un lucru vreau sa stiu,prazul ala ii chiar asa de mare cum apare in poza sau e iluzie optica? Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari draga mea Nico !!!
    Esti mare si tu si Silvye !
    Stiu ca acum iar esti ocupata cu alt curs asa ca...atunci cand vei apuca sa citesti mesajul sa sti ca sunt mereu linga tine si te sustin !
    Doamne ajuta-ti !
    Mai Mitinita, mai...pai tu din toate pozele, numai prazul acela l-ai remarcat ???

    RăspundețiȘtergere
  4. Nico, am vazut emisiunea in reluare. Ai fost nemaipomenita! Mi-a placut ce ai pregatit acolo!
    Pentru asta meriti un premiu.
    Te asteapta pe blogul meu!
    Succes in indeplinirea visului tau!
    Te pupic!

    RăspundețiȘtergere

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.