duminică, 8 mai 2011

Somon in crusta de masline




1-2 bucati de file de somon
50-70 g de pasta de masline
20 g miez de dovleac
6-8 file de anchoa
100 g de morcovi
100 g de cartofi
100 g de spanac
50 g de ardei rosu
1 crevete (12)
zahar
unt
ulei,
sare,
piper,
nucsoara
1 catel de usturoi
wasabi
acetto balsamico
susan negru
zeama de lamaie

Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza.

Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor lasa in asteptare.

Separat, se vor pune la foc legumele(cartofii, morcovii, spanacul; se pot adauga mai multe legume dar vom folosi cat ne este noua necesar) legumele se vor fierbe in diferite recipiente.

Intr-o tigaie fara ulei, care a fost in prealabil pusa pe foc, vom adauga miezul de dovleac si se lasa un pic sa se prajeasca, la fel vom proceda si cu susanul negru, fiecare se prajeste separat.

Luam fileul de somon si vom adauga pasta de masline, deasupra punem miezul de dovleac si peste acestea adaugam fileurile de anchoa. Fileurile de somon nu le-am sarat deoarece atat pasta de masline cat si fileurile de anchoa sunt sarate. Dupa care se va da la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute.

Separat, dupa ce s-au fiert legumele, trecem la pregatirea piure-urilor, dupa cum urmeaza: cartofii se paseaza bine, se sareaza, se incorporeaza unt si un praf de nucsoara. Pentru a fi mai fin se poate trece printr-o sita sau se poate blenda.

La piureul de morcov, dupa ce morcovii au fost pasati, se adauga unt, putina sare si o lingurita de zahar si adaugam susan negru care a fost prajit in prealabil.

Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - se va pune in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se lasa la fiert. Cand este gata se va lua de pe foc, se va scurge de apa si se va toca foarte fin, dupa care vom pune o tigaie pe foc in care adaugam un cubulet de unt si putin ulei de masline. Cand untul este aproape topit se adauga catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, se condimenteaza si se va sota in unt, dupa care se ia de pe foc

Piureul de ardei rosu: ardeiul se va coace, se curata si se va blenda in robot trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena nu lichida.

Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa dar mai ferma. Dupa ce vom scoate pestele de la cuptor, decoram cu piure de morcov si adaugam un sticks de cartof.

Trecem la aranjarea piureurilor, vom lua o forma de metal rotunda dupa care vom alterna un starat de piure de cartofi, un strat de piure de morcovi, un start de spanac si un strat de piure de ardei rosu. Deasupra se adauga crevetele care a fost si el tras in unt la tigaie.

Se va decora cu picaturi de wasabi, cu picaturi de ardei rosu cu acetto balsamico si susan negru.

Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu