sâmbătă, 24 septembrie 2011

Oua Benedict servite cu sos Holandaise






1-2 oua
2 felii de bacon
2 felii de paine toast
sare, piper

zeama de lamaie
boia pentru dessign


Pentru sosul Hollandaise:
2 galbenusuri
otet
piper
apa
100 g unt topit

Painea se taie de coaja si se va pune pe gratar sa se prajeasca, dupa ce este gata se lasa in asteptare.

Prajim baconul intr-o lingura de ulei, deoarece el este gras si deja va lasa grasime dupa care il scoatem si il punem
pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.

Pentru oua, punem apa intr-o craticioara adaugam un praf de sare si putin otet, lasam sa fiarba si cand apa este destul de fierbinte, amestecam(invartim) un pic in apa ca sa face cercuri si adaugam oul, datorita cercurilor facute in apa galbenusul va fi invelit de albus, lasam sa fiarba aproximativ 2-3 minute din momentul ce apa deja fierbea. Scoatem ouale cu mare atentie si le punem in apa rece. Trecem la pregatirea sosului hollandaise dupa cum urmeaza, intr-o craticioara adaugam 70 de ml de otet si 10 boabe de piper lasam sa fiarba dupa care scoatem boabele de piper si adaugam pentru fiecare galbenus de ou cate o lingura de apa deci vom adauga doua linguri de apa, amestecam bine cu telul si trecem la adaugarea celor doua galbenusuri de ou, punand vasul in care amestecam pe bain-marie, atentie mare fundul vasului nu trebuie sa atinga apa din celalalt vas, doar vaporii trebuie sa ajute la formarea sosului nostru. Se va amesteca energic si vom adauga si untul topit, dupa care la final vom adauga treptat si zeama de lamaie, ulterior cand a prins consistenta saram si gustam sa fim siguri ca ne-a iesit sosul bun.

Trecem la asamblarea produsului ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu