sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Paella cu fructe de mare

6-8 creveti
2-3 mini caracatite
10 scoici(doar carnea)
2 cepe
1 ardei kapia rosu
100-120 g de mazare
150 g de orez
½ legatura de patrunjel
500 ml de stoc de pui sau legume
1 catel de usturoi fin foarte fin
sare, piper, ulei, unt 2 cubulete

Se pune unt si ulei in tigaie si se vor pune fructele de mare cat sa se soteze, in alta tigaie vom adauga legumele, ceapa si ardeiul taiat foarte marunt, dupa ce au fost sotate se vor adauga fructele de mare peste legume si vom adaugam si mazarea, proaspata sau congelata. Dupa aceasta punem orezul si adaugam stocul si lasam sa fiarba, pana cand va fi inghitit tot lichidul, nu trebuie sa fie apoasa. La final adaugam si verdeata tocata. Eu am folosit orez integral de aceea pare un pic mai inchis la culoare decat orezul obisnuit.
Pofta buna.

Un comentariu:

  1. Tu sti ca nu sunt fan fructe de mare dar....tot gust putin....

    La mine pe blog te asteapta cu mare drag, un premiu, acordat din suflet...!

    RăspundețiȘtergere