sâmbătă, 10 martie 2012

Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici

Ingrediente200 g de linguinni
8 creveti
8 scoici
1 ceapa, tocata fin
3-4 catei de usturoi, tocati bine
patrunjel proaspat,tocat
100 ml vin alb sec
1 lingurita chilly cayene
sare si piper negru proaspat macinat

1. Incalziti uleiul intr-o cratita si adaugati ceapa si usturoiul. Tineti pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand prinde culoare aurie, adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel, adaugati chilly cayene, sare si piper dupa cateva minute adaugati si vinul si lasati sa fiarba pana iese alcoolul si se va reduce corespunzator.

2. Puneti apa la fiert cu sare si un pic de ulei pentru a nu se lipi pastele, dupa ce apa incepe sa fiarba se adauga pastele si se vor fierbe in conformitate cu instructiunile de pe pachet. Trebuie ca acestea sa ramana al-dente, se scurg, se clatesc bine si se va opri putina zeama de la ele.

3. Intr-o alta tigaie adaugati 2 cuburi de unt iar cand acesta s-a topit adaugati scoicile si crevetii. Daca au fost congelate lasati scoicile sa se dezghete le tamponati bine sa nu aiba surplus de apa, iar creveti ii veti curata de carapace lasand decat capatul cozii. Acestia se vor trage in unt aproximativ 2 minute pe fiecare parte dupa care ii vom transfera in cealalta tigaie unde am sotat ceapa si usturoiul, adaugam pastele si fructele de mare, dupa care completam cu zeama in care au fiert pastele si lasam sa se reduca.

4. Dupa ce are consistenta dorita se ia de pe foc se presara si restul de verdeata si evident,

Pofta Buna!

preparatul merge bine cu un vin alb demisec.

3 comentarii: