duminică, 13 iulie 2014

Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei


Ingrediente:

300 g piept de curcan,
30 g de cascaval,
150 g de dovlecei,
verdeturi aromate,
75 g de rosii cherry,
50 g de faina,
1 ou,
100 ml ulei,
100 g de ciuperci,
75 g dce grapefruit,
Busuioc, sare, piper,
 
Carnea a stat la marinat timp de doua ore.

Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare, piper, zeama de la o portocala, o lingurita de miere, boabe de ienibahar sparte(3-4) si doua frunze de busuioc.

In acest timp putem sa ne apucam sa pregatim chiftelutele de dovlecel. Se curata dovlecelul de coaja si se va rade pe razatoarea mare dupa aceea se va stoarce bine de lichid si se va da in asteptare,  amestecul rezultat se sareaza, pipereaza se adauga un ou si se amesteca bine, adaugam branza rasa pe razatoarea mica si faina care va lega chiftelutele.

Dupa aceea le vom praji in ulei incins, chiftelutele vor fi plate nu rotunde si pentru a fi cat mai simetrice cu ajutorul unui cerc metalic pe care il vom pune in tigaie si adaugam amestecul de chiftelute de dovlecei prin acel cerc, dupa care scoatem cercul si lasam decat dovleceii(chiftelute) sa se prajeasca pe ambele parti, aceasta va fi baza preparatului nostru pe care se va monta medalionul de curcan.

Carnea de curcan se va scoate din marinada si se va taia medalioane acestea ar trebui sa aibe aceeasi dimensiune cu rondeaua de dovlecel pe cat se poate, ne vom ajuta de acelas cerc, iar daca ultima bucata va avea forma un pic mai mica nu este cu suparare.
 
Carnea o vom sota in foarte putin unt intr-o tigaie non aderenta pe ambele parti, dupa care o scoatem si dam la cuptor 15 de minute (aici putem sa adaugam si marinada in care a stat carnea daca doriti, eu am adaugat-o). Dupa expirarea timpului verificam carnea si vom adauga pe fiecare felie de carne cate o felie de cascaval sau branza topita si o ciuperca, iar in palaria ciupercii vom adauga cozi de ciuperci taiate fin si un sfert de catel de ustoroi si putin unt. Le vom da iarasi la cuptor 10 minute sa se gratineze.

Facem un coulis de ardei gras rosu, aceste se va coace pe gratar, dupa care se va curata de coaja. Se taie in fasii subtiri si se va da la blender cu sare, piper si putin ulei de masline.

Vom sota cateva ciupercute in unt si vom adauga ierburi aromate, iar in alta tigaie vom pune trei rosii cherry si le vom trage la tigaie, va da preparatului nostru un gust minunat si va avea un efect deosebit asupra olfactivului.

Dupa ce s-a gratinat, vom scoate preparatul de la cuptor si se va aranja ca in fotografiile alaturate, deasemeni am desenat si cu putin sos de mazare doar pentru un design interesant.



Pofta buna   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu