Membru

sâmbătă, 23 august 2014

Fasole Batuta

Nicolette Sandulache  /  at  9:13 a.m.  /  No comments

Va asteptam sa ne vizitati si pe blogul hostelului nostru Transilvania Hostel din San Jose, Costa Rica: www.transilvaniahostel.blogspot.com, sau pe pagina de FB, Transilvania Hostel Costa Rica.


500 g fasole alba boabe,
2 ceape mari ,
4 catei de usturoi,
1-2 morcovi medii,
½ de telina,
2 foi de dafin,
1 lingura sare cu gust de afumatura( Se gaseste la Afi Cotroceni),
Ulei,
Cimbru,

Pentru decorul de ceapa:
                                                              
2-3 cepe,
½  lingurita boia dulce de ardei si ½ de lingurita de boia afumata,
Sare dupa gust,
Putin sauce dulce-acrisor,


Mod de preparare:

Fasolea se va curata de impuritati, o alegem bine si o spalam. O punem la inmuiat cu o seara inainte de-a o pregati.


A doua zi aruncam apa in care a stat fasolea si ne vom apuca de lucru dupa cum urmeaza.

Pregatim legumele, curatam ceapa si o vom taia marunt si cu telina si morcovul procedam la fel(le putem taia marunt sau cubulete). Luam o cratita(oala) de 5 litri adaugam 3 litri de apa, o lingurita de sare si adaugam fasolea si legumele si lasam sa fiarba. Adaugam foile de dafin si putin cimbru. Incercam din cand in cand fasolea sa vedem daca este fiarta.


Luam usturoiul, il curatam si il zdrobim. Daca fasolea s-a fiert o scoatem si o punem intr-o strecuratoare, pastram din lichidul in care a fiert dar nu tot lichidul, surplusul se va arunca.

Fasolea o vom zdrobi in doua etape, prima data intr-o sita(strecuratoare) deoarece vor ramane multe coji pe care le vom arunca si de abia dupa aceasta etapa vom pune fasolea rezultata in robot si o vom mixa bine. Adaugam usturoiul, sare si putin ulei si continuam mixarea pana se va omogeniza bine. Daca este prea uscata mai adaugam din lichidul in care a fiert dar nu puneti mult de la inceput doar completati daca este nevoie.


Concomitent ne vom apuca sa pregatim si ceapa calita care va fi aranjata deasupra fasolei. Tocam ceapa si o punem la calit in ulei cand este translucida adaugam boia si lasam sa prinda si culoare, adaugam si sosul dulce-acrisor, asteptam sa se combine savorile dupa care o scoatem din tigaie si o vom adauga peste fasole.

Fiecare poate decora dupa gustul lui.

Pofta Buna.


Share
Posted in: Posted on: sâmbătă, 23 august 2014

0 comentarii:

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks How to Customize Search for href=http://www.facebook.com/theblogger911 and replace it with your site's facebook page URL. Change the 30 Second Time Delay by searching for the code below and changing the number 30000 to a greater or lesser number. 1 second = 1000. 10 seconds = 10000. 60 seconds = 60000.

Aperitive

Salate

Sosuri

Dressinguri

Garnituri

Preparate vegetariene

Bauturi calde

Bauturi reci

Bauturi alcoolice

Smoothie

Pizza

Paste

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Preparate din carne de rata si gasca

Preparate din carne de porc

Preparate din carne de vita

Preparate din carne de curcan

Preparate din carne de miel

Preparate din peste

Preparate din carne de pui

Supe

Ciorbe

Preparate din carne de vanat

Preparate din fructe de mare

Preparate internationale

Aperitive si salate medievale

Fel Principal Medieval

Garnituri Medievale

Salate Medievale

Dulciuri Medievale

Torturi

Prajituri

Tarte

Alte dulciuri

Persoane interesate

Google+ Followers

A apărut o eroare în acest obiect gadget

Totalul afișărilor de pagină

Copyright © 2013 Super Nico. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.