luni, 24 septembrie 2018

Eveniment DPT



Buna ziua dragi prieteni virtuali,

Vreau sa impartasesc cu voi un eveniment la care am participat  in aceasta sambata.   O zi minunata de toamna care te imbia sa iesi din casa si sa fii inconjurat de oameni dragi.  Asa s-a si intamplat deoarece   am  fost la un eveniment  organizat la conacul Golescu-Grant,  sub patronatul  Directiei  Generale de Asistenta Sociala si Protectie a copilului Sector 6 si Parenting PR iar sponsorul principal a fost prietenul nostru al tuturor LIDL si cofetaria Flavours.   Am primit aceasta invitatie de la Lavinia Pavel si Ana Nicolescu  de la Parenting PR,  moderatorii  evenimentului.  Tema propusa a fost despre blogging. 



 Am inteles ca aceasta comunitate pe care Lavinia si Ana, au strans-o in jurul lor este destul de numeroasa si ca pe an ce trece se mareste.  Este o impletire intre activitatea noastra de baza, ca sa ii spun asa, cea de parinte si hobby-urile care se pot schimba in job, ca bloggingul. 

 Am vazut multi tineri entuziasti si plini de idei,  tineri care au avut curajul sa o ia de la capat de mai  multe ori  chiar  daca sansa le-a fost potrivnica dar care nu s-au lasat au invatat din greseli si au continuat.  Si-au urmat visul si au reusit. Deci in viata daca crezi in ceva, nu te lasa, urmeaza-ti visul si crede in el. Dar haideti sa va spun mai multe despre eveniment.   Acesta a fost structurat pe doua panele, in prima parte a evenimentului moderat de Ana Niculescu, au fost invitati: Corina Otel,  Ana Maria Ciobanu si Robert Mardoni , fotograf.    Subiectele atinse au fost:   Public Speaking,  Branding  Personal,  Story Telling, Foto. De la fiecare dintre ei am aflat sfaturi si detalii despre bloguri,  cum sa facem sa fim mai vizibili, sfaturi tehnice in legatura cu fotografia, cum scriem, despre ce, in speta ideea versus fotografie.  Sfaturi apreciate de participanti. De asemeni despre discursul in public cum sa iti controlezi frica de a vorbi in fata unui numar mare de persoane si cum sa te adaptezi si sa te porti normal. Sa transmiti idei minunate si sa primesti un feed back corect si emotionant daca se poate.  Dupa o pauza meritata a urmat a doua parte a evenimentului, moderator fiind de aceasta data Lavinia, care ia avut ca invitati pe : Bogdana Dobre, Andreea  Retea si Adrian Asoltanie. Ma minunam uitandu-ma la ei cat de tineri erau in jur de 30 de ani dar care deja aveau 3 copii si impleteau asa de bine jobul lor, parentingul si de ce nu hobby –urile. Am aflat lucruri interesant, despre cum sa iti deschizi acum un blog, ce ar trebui sa stii, catre cine te adresezi.


Andreea a punctat foarte clar despre activitatea ei antrioara si despre plusurile si minusurile acesteia. Ce a invatat si a luat ca pe  un plus, facand celalalt pas catre firma ei personala unde a imbinat activitatea trecuta cu provocarile prezente si viitoare, intelegand ca numai in acest fel va reusi. 
 Adrian, consultantul pe parte financiara  ne-a adus clar cu picioarele pe pamant. Dupa ce ne-a descris si el greutatile prin care a trecut deoarece nu a fost atent cu calculele financiare, a decis ca este momentul sa se axeze pe acest domeniu sa invete el si sa ii invete si pe ceilalti ulterior  cum se poate rezolva aceasta problema  daca ai educatie financiara si aici nu ma refer numai la blogging, ci incepand cu bugetul personal sau familiar. Chiar mi s-a parut foarte interesant am aflat ca daca investesti undeva in jur de 10% din  timpul si banii tai in acest hobby este deja pierdere de timp si bani, deci ar  trebuie sa iti transformi hobby-ul in bussiness daca petreci 10% din timp, nu numai ca nu castigi bani dar pierzi bani si timp.  


De la fiecare vorbitor am avut de invatat lucruri la care nici macar nu ma gandeam si pe care cu siguranta le voi urma in viata mea cotidiana. Deci recomand aceste  sesiuni de Digital Parents Talk, foarte interesante, educative si  pot schimba mentalitati.  Cu siguranta daca voi mai fi invitata voi participa cu mare drag. Multumesc  Lavinia Pavel si Ana Nicolescu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu