vineri, 12 iulie 2019

Dorada servita cu piure de telina, sos olandez si legume pentru doua persoane


Ingrediente:


1 Dorada 300 gr din care scoatem 2 fileuri
 1 bucata telina 150 gr,
  50 gr unt,
  200-250 ml lapte,
 70 gr mazare, 
½ ceapa rosie, 
2 baby morcovi, 
1 ridichie,
 sare,
 piper 
ulei 

germeni mazare decor.
Pentru sosul olandez:
 2 galbenusuri,
 2 linguri de apa rece,
 150 gr de unt, 
 zeama de lamaie, 
sare,
 piper alb
Mode de preparare:  : Spalam , stergem si curatam pestele . Curatam telina de coaja, la fel si baby morcovi, pregatim legumele pentru blansat(mazarea si baby morcovi).   Taiem telina in cubulete de aceeasi marime, saram apa si  introducem telina, lasand-o sa fiarba bine, morcovi si mazarea se vor blansa separat.    Filetam pestele, si scoatem oasele cu penseta. Dupa aceea punem intr-o tigaie putin ulei si vom adauga fileurile de peste cu pielea in jos pentru a se praji dupa care vom intoarce pe cealalta parte.   Cand sunt gata se vor scoate pe servetele absorbante. Scoatem  telina, adaugam  untul si blendam dupa adaugam si laptele cald, sarea si blendam din nou.

Baby morcovi si mazarea se vor blansa dupa care se scot. Mazarea se va stropi cu ulei de masline iar baby morcovi ii vom carameliza la tigaie cu putin zahar brun.


Pregatim sosul olandez, punem o cratita cu apa la foc. Intr-un castron adaugam cele 2 galbenusi si cele 2 linguri de apa,  dupa  incepem amestecarea acestora dupa care punem la bain-marie, atentie sa nu depaseasca 65 de grade temperatura,  pentru a nu se gati ouale.  Punem untul intr-o craticioara la clarificat si vom lua spuma alba rezultata, dupa aceea incepem si adaugam peste galbenusuri, incet, putin cate putin. La final saram si adaugam juice-ul de lamaie.



De asemeni feliile de ridichie le vom marina in suc de grapefruit sau portocala.Taiem ceapa rosie in patru si o vom pune pe un grill cu putin ulei. Se va servi ca in imaginile alaturate. Pofta Buna. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu