Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
miercuri, 25 august 2010
Sarmalute si praz umplut cu garnitura de piure
Timp de preparare:
60-90 minu (complexitate ridicata)
Ingrediente:
1/2 kg carne tocata porc si vita
15-20 foi de vita
2 fire prez, 250 gr de afumatura
6-7 cartofi mari
sare, ulei, piper
Decor: castravete si rosie
Mod de preparare: Se pregateste carnea pentru sarmalute: ceapa, orez, sare, piper, diferite alte condimente si se caleste, foile de vita se oparesc si se lasa la scurs, dupa care se trece la umplerea sarmalutelor, totodata se taie pravul partea alba in bucati de 5-6 cm se scoate partea din mijloc si se umple cu amestecul din carne. Cand totul este gata se pun in oala de pamant si se introduc la cuptor, punandu-se si 250 gr de afumatura se pune grasime si se lasa la fiert, se verifica din cand in cand, cand sunt gata se scot din cuptor. Pentru a crea un decor mai indraznet si ceva mai inedit punem la foc 6-7 cartofi cand acestia sunt fierti se scot se dau intr-un jet de apa rece si se dau prin masina de tocat ca in imaginea alaturata, se decoreaza farfuria cu o bucata de rosie si castravete.
Pofta Buna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu