Bine ati venit in bucatarie la Super Nico! Va astept cu drag si ma bucur ca sunteti alaturi de mine. Impartasim aceeasi pasiune si sunt mandra sa pot impartasi experientele mele alaturi de voi. Sunt aici pentru voi pentru a parcurge expeditia noastra culinara impreuna si de a ne lasa prada creativitatii noastre culinare.
duminică, 8 iulie 2012
Sufleu de vanilie pentru 10 persoane
Ingrediente:
12 Oua
250 g de zahar
10 g zahar vanilat
200 g de faina
1 litru de lapte
2-3 fiole de esenta de vanilie
Ouale se spala si se vor dezinfecta, se clatesc cu apa rece, se va separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe, faina se va cerne.
Vom face o crema dupa cum urmeaza: galbenusurile(12) se amesteca cu 100 g de zahar, cu faina, 200 ml de lapte rece, esenta de vanilie si se amesteca bine, pentru inceput galbenusurile cu zaharul, dupa ce acesta s-a dizolvat se pun celelalte ingrediente.
Aceasta compozitie se va subtia cu restul de lapte caldut(800 ml) si se va fierbe la foc moderat 10 minute, amestecandu-se incontinu pentru a nu se prinde. Dupa ce s-a facut o crema in care nu trebuie sa existe aglomerari(cocoloase) se va lua de pe foc si se lasa la racit.
Separat vom bate albusurile cu un praf de sare, dupa ce au prins volum se va adauga treptat zaharul(200 g) si se bate bine pana albusurile sunt batute spuma.
Dupa care acestea se vor amesteca cu crema fiarta si racita. Compozitia obtinuta se va portiona si se va turna in timbale(vase ramekin) unse in prealabil cu unt tapetate cu faina. Se vor da la cuptor la inceput la temperature mica ulterior la temperatura moderata, la 180°C, timp de 20 de minute. Se serveste cald pudrat cu zahar pudra sau cu toping de dulceata.
Pofta Buna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu