Blat:
350 g de unt
350 g zahar pudra
50 g melasa neagra( se gaseste la magazinele naturiste)
8 oua usor batute
50 g ciocolata neagra topita
300 g de faina
1 pliculet de praf de copt
50 g de cacao
50 g de migdale pisate
Pentru crema(umplutura):
250 g zahar foarte fin(pudra cernut)
125 g unt nesarat moale(nu topit)
Cateva picaturi de vanilie extract
30 g de ciocolata topita (70% cacao)
2-3 linguri de smantana pentru crema
Ganache:
250 g smantana pentru frisca
250 g de ciocolata neagra taiata
1. Incalzim cuptorul la 170 grade, amestecati zaharul cu untul pana devine o crema usoara
2. Puneti melasa, amestecati ouale puneti unul amestecati urmatorul amestecati asa procedati dupa fiecare in parte dupa care adaugati ciocolata topita acestea se amesteca la robot la rotatie mica.
3. Cerna faina, cacaoa, praful de copt si migdalele macinate, le amestecam pe toate dupa care adaugam ingredientele uscate peste cele umede, amestecand cu mixerul si va rezulta o crema consistenta.
4. Imparte compozitia in doua, unge doua forme de marimi diferite.
5. Puneti compozitia in forme si dati la cuptorul preancalzit in avans, pentru a se coace 30-40 de minute, atentie cel mic se va face mai repede.. Lasati-le sa se raceasca dupa care le scoateti din forme.
6. Pentru producerea cremei amestecati zaharul cu ouale pana devine o pasta moale, pufoasa si usoara, adaugati vanilia, ciocolata topita si smantana pana obtineti consistenta dorita.
7. Pentru ganache, incalziti smantana pana la punctual de fierbere si puneti-o peste ciocolata taiata in bucati mai mici. Trebuie sa rezulte o frumoasa crema ganache.
8. Fiecare tort se taie in2 sau 3 si se va pune crema evident si pe margini, dupa care se face din nou tortul.
9. Se procedeaza la fel pentru ambele torturi dupa care vom trece separat la fiecare tort si va fi adaugat ganache-ul si se va unge inclusiv in partea laterala.
10.Dupa ce le facem pe fiecare in parte, punem tortul mic peste cel mare si dam la frigider pentru 2 ore.
11.Pastram putina crema pentru a adauga pe fructe pentru a se putea lipi de tort.
12.Se pune o funda si se decoreaza cu caise, mure, rodii si coacaze, physalis.
13.Putem de asemeni sa topim ciocolata si sa o dam la frigider, dupa cateva ore sa o topim si sa o rupem si sa decoram tortul cu ea.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu