Ingrediente:
1 kg de
carne de porc, fleica,
2 verze murate de
marime potrivite,
200 g de orez,
3 cepe,
Sare, piper boabe
/ pudra,
10 g Paprica
afumata,
150 g pasta
de tomate,
2-3 frunze
de dafin,
Ulei,
200 g
kaizer/ costita afumata,
1 ardei
gras,
Smantana si
ceapa verde pentru decor,
Varza se taie in
doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate
in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si
tocam carnea la masina. Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem
inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp spalam orezul si il punem la
fiert pentru 15 minute.
Scoatem carnea si
orezul (il scurgem bine) si le amestecam, adaugam un praf de piper, boiaua
afumata si cimbru maruntit bine.
Luam cratita de
ceramica si punem pe fundul ei 4-5 foi de varza tocate marunt, trecem la
pregatirea(infasurarea sarmalelor) punem carnea in foile de varza si asezam in
cercuri, printre sarmale punem bastonase de costita/ bacon afumat). Presaram cimbru
si adaugam restul de costita afumata. Deasupra punem iarasi 4-5 frunze de varza
tocate fin(sau lasate bucata intreaga) si adaugam pasta de tomate diluata in supa. Adaugam supa in care vor
fierbe(apa) dam la cuptor 2- 3 ore, se lasa pana scad si se rumenesc un pic deasupra.
Sarmalele se pot servi in diferite forme dar
obligatoriu cu mamaliguta si ardei iute.
Pofta Buna
Astea nu se pot refuza niciodata !!!
RăspundețiȘtergereTe astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
Te tzuc !