Blat: 10
oua,
250 g de zahar,
5 linguri de apa,
2.5 linguri de ulei,
320 g de faina,
30 g de cacao,
½ lingurita praf de copt,
1 pliculet de zahar vanilat,
Se separa
ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat
zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se
scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile
cu uleiul si apa si adaugam peste albusuri in bloc se va amesteca cu spatula de
jos in sus pentru a aera compozitia.
Cernem faina,
zaharul vanilat, praful de copt si cacaoa si le adaugam bloc la final peste
celelalte ingrediente.
Punem
hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini
compozitia si vom la la cuptor T180°C aproximativ 35 de minute.
Incercam
daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala
inseamna ca este copt, daca nu se continua coacerea. Dupa aceea se scoate de la cuptor si se va aseza invers pentru a nivela
cresterile din tort urmare a coacerii de la cuptor.
Blatul se va taia
in 3 felii potrivite.
Pregatim un sirop: 75 ml de apa si 160 g de zahar
doar cat sa il acopere si sa fie lichid.
Crema 1:
300 g de
unt,
50 g de cacao,
1 galbenus de ou,
100 ml apa,
200 g de
zahar pudra,
Se cerne cacaoa.
Untul se alifiaza bine la robot. Punem apa si zaharul pe foc adaugam si cacaoa si amestecam. Dupa ce s-au
combinat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga
galbenusul de ou. Dupa ce este rece se adauga si untul.
Crema 2:
100-150 g
de dulceata de capsuni,
100 g de
nuca tocata,
Nucile se
prajesc intr-o tigaie fara ulei dupa care se toaca
Vom folosi
barot de ciocolata(70-100 g) si barot de nuca(70-100 g)
Glazura:
200 g de
ciocolata cuvertura,
200 ml de
smantana lichida pentru frisca,
20 ml de
ulei(pentru luciu),
Se incalzeste
smantana si se va adauga peste ciocolata, se amesteca pana s-a topit ciocolata
si adaugam si uleiul.
Decor ciocolata alba/ neagra se topeste si se vor face diverse
decoruri cu care v-om decora tortul
1.
Se
pune hartie de copt, punem cercul deasupra in care am copt blatul
2.
Punem
primul blat
3.
Trampam
cu sirop
4.
Adaugam
crema numarul 2(se pune dulceata si adaugam nucile deasupra),
5.
Punem
al doilea blat
6.
Trampam
din nou
7.
Adaugam
crema numarul 1 si optional daca dorim putem sa mai adaugam si alte fructe(eu
am adaugat visine, dar este optional)
8.
Adaugam
al treilea blat
9.
Trampam
cu sirop si dam la frigider pentru o ora
10.
Dupa
expirarea timpului, scoatem tortul din cerc
11.
Pregatim
glazura si glazuram tortul(si laterale)
12.
Lasam
sa se tempereze putin si barotam cu cele doua baroturi in laterale
13.
Decoram
tortul, eu am avut de ales am decorat in doua moduri, voi alegeti dupa cum va
place.
14.
Punem
tortul la frigider.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu