Ingrediente:
600-700 g
de carne de porc,
1-2 oua,
3 cepe,
3 rosii,
1 ardei
gras rosu,
4 catei de
usturoi,
Ulei,
Sare,
Piper,
Boia,
Maghiran,
Faina,
1-2 felii de
paine,
Putin lapte,
marar,
Curatam
carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de
tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care
o amestecam cu carnea, saram si piperam.
Inmuiem feliile
de paine in lapte dupa care le stoarcem bine si le adaugam in compozitia de
carne. Tocam jumatate din cantitatea de marar si o adaugam si pe aceasta in
compozitia de chiftele. Adaugam ulei intr-o tigaie si trecem la modelarea
chiflelelor, le trecem prin faina si le vom praji. Le scoatem pe servetele
absorbante pentru a inlataura surplusul de ulei.
Coacem ardeiul si
il vom curata, dupa care il vom toca marunt, restul de ceapa il vom toca
marunt, rosiile se cresteaza li se va scoate cotorul si le vom blancha(blansa)
dupa cateva secunde cand apa fierbe se vor scoate si se pun in apa cu gheata. Dupa aceea luam decat pulpa si o
tocam in cubulete. Punem in
tigaie ulei adaugam ceapa si usturoiul, cubuletele de rosie, ardeiul fasii,
sare, piper, boia si maghiran si lasam sa fiarba.
Dupa ce a
fiert luam de pe foc si blendam bine. Punem sosul rezultat din nou in cratita si adaugam chiftelutele lasand sa
mai fiarba 10 minute.
Decoram cu
chives.
Pofta Buna
Unde este baconul (costita romaneasca)?
RăspundețiȘtergere