Ingrediente:
1 kg de varza,
200 g de costita
/ bacon,
600-700 g de
piept de porc,
2 cepe,
Marar,
1 ardei gras,
Ardei iute,
300 g de malai,
Sare,
Piper,
Ulei,
Boia dulce,
Pasta de
tomate,
Cimbru,
Foi de
dafin,
Se spala varza,
se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea la fel si ardeiul gras.
Carnea dupa ce am
spalat-o si am transat-o o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in
prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele
parti, adaugam si baconul dupa care le scoatem. In uleiul in care am prajit
carnea adaugam ceapa si ardeiul si le vom sota si pe acestea. Scoatem
ingredientele din tigaie si vom pune pe foc o cratita de marime potrivita.
Frecam bine cu
sare varza si o vom pune in cratita in care am pus ulei, adaugam si ceapa cu
ardceiul si vom adauga si carnea. Completam cu supa de legume si lasam sa fiarba
varza noastra.
Adaugam o frunza
de dafin, boia, piper si putin cimbru si vom continua fierberea la cuptor, cel
putin 45 de minute la T 180°. Este bine
sa incercati deoarece este in functie de cuptorul dumneavoastra.
Trecem la
pregatirea mamaligii, punem 700 ml de apa si adaugam sare, lasam sa inceapa sa
fiarba si vom adauga malaiul in bloc dupa care amestecam si avem grija sa nu se
lipeasca. Mamaliga va fi gata cand nu se mai lipeste de marginile vasului. Dupa
aceea se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se poate taia
si o putem aranja in diferite forme ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu