Ingrediente:
4 fileuri de somon,
300 g de cartofi,
2 fire de ceapa verde,
½ de ardei,
20 boabe de mazare,
20 boabe(seminte) de rodie,
½ de mango,
Ulei,
Unt,
Usturoi praf,
Vin rosu,
½ lamaie,
2 rosii,
Sare,
piper,
boia,
capere,
Pregatim pestele
dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii
curatam, ii spalam si taiem in cubulete dupa care ii fierbem 15 minute, ii
scurgem de apa si ii lasam in asteptare. Taiem ceapa verde oblic, ardeiul si
rosiile cubulete.
Luam o tava
o ungem cu ulei, separat formam patru pachetele din hartie cerata. Asezam
hartia cerata, ungem cu putin ulei, asezam cartofi, pestele deasupra, ceapa,
ardei, mazare, ardei, lamaie si ardei iute. Presaram un praf de boia, usturoi, deasupra punem
unt si verdeata, capere si sigilam papiotta. La fel procedam cu toate patru. Dam la cuptor
aproximativ 25 de minute in functie de cat de gros este fileul de peste.
Pregatim un
sos, taiem mango in cubulete, adaugam si semintele de rodie, intr-o tigaie
punem putin unt, adaugam mango, ardei iute, caperele si rodia, dupa care punem
vinul rosu si lasam sa scada. Dupa ce a scazut vom blenda totul foarte bine si vom strecura. Iese un sos
dulce-acrisor si picant in acelas timp.
Aranjam dupa
imaginatia fiecaruia dintre noi si servim.
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu