Ingrediente:
7
creveti,
100 g
de orez,
20 g de
sumac,
1 ceapa,
2 catei
de usturoi si ½ de lingurita de praf de usturoi,
Vin alb,
Smantana
lichida,
Unt/ulei,
4 rosii,
1
pliculet gelatina,
Sare,
piper,
Chives,
Busuioc,
Ardei
iute rosu,
Supa de
pui,
Intr-o
tigaie punem unt si ulei adaugam ½ de ceapa taiat marunt si o sotat, peste
aceasta adaugam orezul care a fost in prealabil spalat, adaugam supa de pui un
polonic si lasam sa fiarba. Dupa ce lichidul a fost absorbit se adauga vinul
alb si se lasa sa se evapore alcoolul dupa care mai adaugam un polonic de supa,
adaugam sare si dam la cuptor, aproximativ 15 minute, inainte sa luam de la
cuptor adaugam si sumacul.
Punem
un vas cu apa pe foc, in acesta vom pune rosiile pentru cateva secunde cat sa
putem sa le scoatem pielea. Dupa ce le-am scufundat pentru cateva secunde le
scoatem intr-un vas cu gheata si vom trece la curatarea lor. Dupa curatare le
vom toca cubulete, adaugam un praf de sare, usturoi si putin ulei de masline si
ve vom fierbe in putina supa15 minute, dupa care le vom blenda bine, dupa care vom strecura.
Vom hidrata gelatina in apa rece si vom
lasa 10 minute, dupa care o vom pune la cuptorul cu microunde pentru a se face
lichida si o vom amesteca cu sucul de rosii rezultat in urma blendarii. Se va pune intr-un vas de
silicon si se va da la frigider.
Curatam
crevetii, indepartam capul si decorticam, scoatem firul mov, ii vom spala si
tampon de excesul de apa. Pregatim o tigaie in care punem putin unt si ulei si
vom trece la sotarea crevetilor. Cand acestia isi schimba culoarea este semn ca trebuiesc intorsi pe cealalta parte, dupa care se scot si se lasa in asteptare.
Pregatim
sosul dupa cum urmeaza, pregatim o tigaie calim restul de ceapa, adaugam si
cateii de usturoi, taiati lamele si vom pune vinul, lasand sa scada. Adaugam
ardeiul iute taiat fasii subtiri, suc de
rosii si putin cimbru. Dupa ce a fiert bine se blendeaza si se va strecura
bine.
Verificam
orezul iar aproape de sfarsit adaugam putina smantana lichida si mai lasam 3 minute
pe foc. Decoram cu chiaves si busuioc si putem servi.
Pofta
buna
Bun, bunutz si foarte...aratos !
RăspundețiȘtergereNu pui putin usturoi in grasime, cand sotezi crevetii ?
Te tzuc !