Ingrediente:
10-14 creveti
120 g de orez
Melissa(grecesc)
Parmezan
Unt
Sare
Piper alb
Ceapa
Ulei
Usturoi
Sofran
ceapa verde
pentru decor
Frunzulite
decor
Smantana lichida
Pregatim orezul, curatam
de impuritati, il spalam, punem unt si ulei intr-o cratita si adaugam orezul si
trei parti de apa, adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba, dandu-l la
cuptor 14-16 minute(acestea au fost indicatiile dupa pachet).
Curatam creveti
de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul
albastrui, dupa care spalam si punem crevetii pe hartie absorbanta, pentru
inlaturarea surplusului de apa.
Incingem o tigaie
non aderenta in care punem ulei si unt, tocam ceapa pestisori. Adaugam
crevetii, ii tragem in unt pe ambele parti, dupa ce s-au colorat adaugam putin
vin alb. Dupa ce au prins gust de alcool, ii scoatem si lasam sa fiarba in continuare sosull in care adaugam adaugam ceapa, usturoiul pisat bine, mai adaugam vin alb si
sofran.
La final adaugam
smantana lichida pentru gatit, dupa ce a prins consistenta dorita luam de pe
foc si vom blenda sosul dupa care vom strecura. Verificam orezul, adaugam ½ de
pahar de vin alb si lasam sa iasa aburi de la alcool, dupa ce acesta se evapora
adaugam parmezanul si smantana lichida. La final adaugam un cub de unt pentru a
nu prinde pojghita deasupra.
Asamblam
frigaruile, mie mi s-au parut mai gustoase facute in acest fel si au avut o
alta savoare dupa care le-am montat ulterior pe bete, dar se putea face si mai
usor, marinam cu ulei de masline si zeama de lamaie si punem direct frigaruia
pe grill.
Decoram si
servim.
Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu