Ingrediente:
2 bucati de
ceafa,
Ulei,
Praf de
usturoi,
Cimbru,
Sare, piper,
Vin alb,
Ceapa,
Piper rosu,
500g (5
cartofi aproximativ),
Unt,
Rozmarin,
5 catei de
usturoi,
Sare, piper,
Ulei,
Cartofii se
curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, sare,
piper. Radem si usturoiul marunt si il
adaugam peste cartofi, saram, adaugam si rozmarin. Intr-o tigaie cu maner
detasabil si non-aderenta adaugam putin unt si ulei, punem cercul de décor,
rotund sau patrat si adaugam cartofii in forma.
Lasam 10 minute
dupa care luam de pe foc, incercam sa vedem daca se tine bine compozitia, daca
este déjà formata, scoatem forma, adauga hartie pergament in tigaie si intoarcem
cu cealalta parte in sus pentru a se rumeni. Dam la cuptor inca 25 de minute.
Scoatem de la
cuptor si adaugam garnitura la preparatul nostru, ceafa de porc cu cartofi
rosti si sos de piper.
Ceafa de porc se
va marina, punem: ulei de masline, boia afumata, cimbru, sare, piper si praf de
usturoi. Masam bine si adaugam si putin vin alb, lasam minim doua ore la rece.
Dupa expirarea
timpului luam bucata/bucatile de carne si le vom pune intr-o tigaie cu putin
ulei. Le vom praji pe ambele parti pana prinde culoare carnea. Dupa aceea vom
transfera carnea si lichidul rezultat intr-o tava, mai adaugam ulei, vin alb,
cimbru, boia si dam la cuptor 20-25 de minute, verificam si daca este facuta
carnea o luam de la cuptor, lasand-o in
asteptare.
Luam o
ceapa si o tocam foarte marunt, o sotam iar peste adaugam juice-ul din tava in care a fost carnea, lasam sa
fiarba. Dupa ce a scazut suficient strecuram si pasam bine. Adaugam boabele de piper rosu zdrobit si
mai lasam 5 minute sa fiarba. La final
in sosul rezultat adaugam un cub de unt. Gustam, daca mai trebuie sare si piper
asezonam. Decoram ca in imaginile alaturate, iar m-am jucat cu efectele de pe telefon, sper sa va placa.
Pofta buna.
O bunatate! Iti doresc un an 2015 plin de bucurii si cu multa sanatate!
RăspundețiȘtergere